Hosszúszárnyú bálnát fotóztak New York felhőkarcolói előtt

Hosszúszárnyú bálnát fotóztak New York felhőkarcolói előtt

Egy hosszúszárnyú bálnát kaptak lencsevégre a New York-i East River tengerszorosban Manhattan közelében. A fotót még szombaton a New York-i rendőrség különleges műveleti osztálya posztolta a Twitteren, de tavaly november a 48. és 60. utca közötti területen a Hudson folyóban is észleltek már egyet - írja a TheTelegraph.

 

 

A metropolisz halban gazdag vizeiben egyre többször jelennek meg a bálnák, csak az elmúlt évben 20 alkalommal készítettek róluk valamilyen felvételt. A púpos vagy hosszúszárnyúnak nevezett bálnák kifejlett példányainak hosszúsága a 16 métert, súlyuk a 30 tonnát is eléri.

 

Tavaly november a Hudson folyóban jelent meg egy hosszúszárnyú bálna, amelyet a New York-i parti őrség hajójával igyekeznek nyílt vízre terelniFotó: New York Daily News Archive / Getty Images Hungary

Paul Sieswerda, a Gotham Whale szervezet ügyvezetője szerint inkább csak az a meglepő, hogy ezúttal a kikötő közeli helyet szúrták ki maguknak. "Bár ezek a bálnák alapvetően a hideg és sarki tengerek lakói, télen a trópusi, főleg a Dominikai Köztársaság vizeire költöznek. És bár talán szokatlan, hogy az évnek még ezen időszakában is itt tanyáznak, mindez azonban a hatóságok szigorúbb állatvédelmi lépéseinek és a korlátozott halászatnak is köszönhető " - fogalmazott a Guardian egy interjújában. A parti őrség minden észlelésnél figyelmezteti a környéken hajózókat, hogy amennyire tudják kerüljék el a bálnákat, vagy közlekedjenek lassabban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek