» Távol

A Google kiderítette, hova vágyik a legtöbb magyar

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Google idén is felállította azon szavak listáját, amelyeket a legtöbbször írtunk be a keresőjébe, ha utazni támadt kedvünk. Önök is gugliztak az alábbi helyekre, tényleg ezekbe az országokba vágynak legjobban?

A Google minden évben összeállítja azokat a magyar toplistákat is, melyek nagyon pontosan megmutatják, hogy mi érdekelte leginkább a netezőket az adott évben, és mire kerestek rá a legtöbbször. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak. A népszerű kereséseket a Google kétféle módon méri. A legtöbbször keresett kifejezések mellett az adott év új kedvenceit is azonosítja. Ehhez az év azon felkapott kereséseit szűrik ki, melyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a ráguglizások száma, mégpedig úgy, hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fenn is maradt. 

Na, de jöjjön inkább az, hogy milyen úti célokra kerestek a legtöbbet a magyarok. Az összesítés szerint leginkább a japán utazási lehetőségre - amiben simán lehet, hogy a mi kezünk is benne van. A Travelón ugyanis mi is annyiszor igyekeztünk írni Japánról, ahányszor csak lehetett. Két évvel ezelőtti japán utunkról hazatérve nemcsak arról lelkendeztünk, hogy mit nem szabad kihagyni Japánban, vagy, hogy mire kell ügyelni az eltérő illemszabályok miatt, de megírtuk azt is, hogy milyen különlegességeket tud kóstolni az, aki nem szereti a szusit.

Aztán beszámoltunk a legmeglepőbb japán szokásokról, és arról is, hogy ezek közül olvasóink - saját bevallásuk szerint - miket vennének át szívesen. Tavaly tavasszal pedig épp a cseresznyefák virágzásakor érkeztünk Japánba, és végig is jártuk a legnépszerűbb helyeket - ide kattintva ezeket is megnézheti.

A Google-lista második helyét már a barcelonai utazás kifejezése foglalja el, amin szintén nem csodálkozunk. A spanyol város felfedezését kezdő, haladó és profi utazóknak is ajánlottuk már, felderítettük a legmenőbb bárjait, miközben azt is megmutattuk, hogyan lehet itt pénztárcakímélő módon várost nézni. Az összesítés harmadik helyén pedig a sörben és knédliben szinte mindig gazdag prágai utazás áll, amelynek kapcsán nemcsak az ingyenes városnéző lehetőségeket gyűjtöttük össze, de legutóbb még egy rendhagyó sörkalauzt is összeállítottunk a száztornyú város legjobb kocsmáiból.

A leggyakoribb keresések alábbi, teljes listáját a Google Sajtóirodától kaptuk.

Ezekre kerestek az utazók 2016-ban

1. Japán utazás
2. Barcelona utazás
3. Prága utazás
4. Brazília utazás
5. Portugália utazás
6. Miami utazás
7. Izland utazás
8. India utazás
9. Bangkok utazás
10. Bali utazás

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
16 órája
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
5 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.