» Távol

Turisták miatt vette meg Kína a brit miniszterelnökök törzskocsmáját

| | Nem érkezett még hozzászólás
Hszi Csin-ping kínai elnök tavaly látogatása óta olyan kultusz övezi a brit kormányfők kedvenc angliai kocsmáját Kínában, hogy egy kínai befektetési alap végül megvásárolta The Plough in Cadsen nevű tipikus angol pubot.

David Cameron volt brit miniszterelnök tavaly októberben hívta meg az akkor nagy-britanniai látogatáson tartózkodó kínai államfőt az angol kormányfők vidéki, chequersi rezidenciájához közeli kocsmába, saját törzshelyére, ahol megittak egy korsó sört és elfogyasztottak egy adag sült halat hasábburgonyával, a ház saját szószával ízesítve. A látogatásról készült és a kínai televíziókban újra és újra lejátszott felvételeken a kocsma annyira megtetszett a kínaiaknak, hogy az egyik kedvelt úti cél lett a Nagy-Britanniát felkereső kínai turisták százezreinek egy része számára - írja az MTI.

Brit hírportálok keddi értesülése szerint a családias hangulatú vendéglátóhelyet megvásárolta a SinoForte Investment kínai befektetési alap, holott a kocsma eredetileg nem is volt eladó. A vételár összege nem ismert.

A SinoForte korábban csak olyan komoly infrastrukturális létesítményekbe fektetett be, mint mondjuk egy repülőtér vagy egy vasútvonal. A befektetési alap igazgatója, Peter Chang szerint azonban az angol pub nagyon felkapott intézménnyé vált Kínában, "a legjobb módja lett az eltérő kultúrájú emberek összehozásának és barátságok megkötésének".

Fotó: Theplough.pub

Az ügyletben közreműködő Christie and Co. ingatlanügynökség szerint "a kínai turisták égnek a vágytól, hogy megismerjék ugyanazt a hagyományos brit gasztronómiát, amelybe elnökük is belekóstolt". A kocsma immár "Anglia valószínűleg leghíresebb pubjaként" hirdeti magát a honlapján. A közép-angliai söröző már Hszi Csin-ping látogatása előtt, 2012 júniusában is reflektorfénybe került, mivel Cameron és felesége, Samantha egy vasárnap délutáni sörözés alkalmával ottfelejtette nyolcéves kislányát.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
7 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.