250 kilós Swarowski csillag díszíti a Rockefeller Központ karácsonyfáját

Az esős idő ellenére több ezren gyűltek össze a New York-i Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa fényeinek szerda esti meggyújtásán, a lucfenyő éke egy 250 kilogrammos Swarovski kristálycsillag.

A 14 tonna súlyú, 28 méter magas lucfenyő fényfüzéreit Bill de Blasio polgármester kapcsolta fel Alec Baldwin és Kate McKinnon színészek jelenlétében - olvasható az MTI hírei között. A fát mintegy 50 ezer darab színes LED-égő díszíti egy nyolc kilométer hosszú vezetéken.

Fotó: Rockefeller Center

A fenyő csúcsán áll a 2,8 méter magas és 250 kilogramm súlyú kristálycsillag. A karácsonyfa január 7-ig áll a központ előtt, utána a Habitat for Humanity lakásépítő jótékonysági szervezetnek ajándékozzák épületfa készítésére. A szerda esti rendezvényen fellépett mások között Neil Diamond, Sarah McLachlan és Tori Kelly, és élőben közvetítette az NBC televízió.

A karácsonyfa-állítás hagyománya a Rockefeller Központnál 1931-re nyúlik vissza. Idén a New York állam délkeleti részén fekvő Catskill hegységből érkezett a fenyőfa egy családi birtokról. Angie Eichler és családja szinte minden évben ellátogat a Rockefeller Központhoz a karácsonyfa fényeinek meggyújtására, de soha nem gondolta, hogy egyszer az ő fenyőfájukat díszítik fel az amerikai nagyvárosban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek