Bezár a világ legkegyetlenebb jégpályája

A közvélemény felháborodása miatt kénytelen volt bezárni egy japán vidámpark világszenzációként reklámozott műjégpályáját, amelynek jegébe 5000 halat fagyasztottak bele, hogy a korcsolyázók úgymond a tenger fölött érezhessék magukat.

A kitakjúsúi Space World vidámpark november 12-én nyitotta meg a maga nemében világelső műjégpályáját, ahol - mint hangoztatták - a korcsolyázók úgy érezhetik magukat, mintha a tenger jegén siklanának. A közösségi médiában azonban nemsokára az a hír terjedt el, hogy a halakat élve fagyasztották bele a korcsolyapálya jegébe, írja az MTI. Ezt sokan kegyetlen, visszataszító dolognak nevezték, és tiltakozásukat fejezték ki.

A panaszok nyomán a vidámpark vasárnap bezárta a korcsolyapályát, noha váltig állítja, hogy a halakat a helyi halpiacon vásárolták döglötten. Emellett az igazgatóság bocsánatot kért azoktól, akik kényelmetlenül érezhették magukat a jégbe fagyott halak miatt, és azt ígérte, hogy jövőre egyfajta gyászszertartást tartanak a felhasznált halak emlékére.

A vidámpark 25-féle halat szerzett be a különleges jégpályához. A nagyobb tengeri élőlények, így a cetcápák és a ráják helyett azok fotóját applikálták a jégbe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek