Az egész világon Indiában a legveszélyesebb szelfizni

India messze a legveszélyesebb hely a szelfizésre a világon, itt két év alatt többen haltak meg önmaguk fényképezése közben, mint a világ többi országában együttvéve – tárta fel a Carnegie Mellon amerikai egyetem és az újdelhi Indraprasth információtechnológiai intézet közös kutatása.

Csak óvatosan! (A képen a hölgy nem Indiában, hanem a Feröer-szigeteken szelfizik)
Fotó: Nano Calvo / Northfoto



A világon 2014 márciusa óta 127 ember vesztette életét szelfizés közben, közülük 76-an Indiában haltak meg – derült ki az internet, illetve a közösségi média átfésülésével végzett adatgyűjtés eredményeként, írja az MTI.

Kilenc áldozattal Pakisztán a második a szelfizés okozta halálozás világranglistáján, majd az Egyesült Államok következik nyolc és Oroszország hét halottal.

Ki gondolná, hogy itt fotózkodás közben életveszélyben van az ember?
Fotó: Daniel Berehulak / Getty Images Hungary



Indiában a Tádzs Mahal lépcsőin, sziklán és nagy sebességű vonatok előtt a legveszélyesebb szelfizni. Észak-Indiában három diák halt meg, mert nagy sebességű vonat előtt állva akart szelfit készíteni. Egy másik diák egy összeomló szikláról zuhant 18 méteres mélységbe. A Tádzs Mahalnál egy japán turista zúzta magát halálra, amikor szelfizés közben megcsúszott a lépcsőn.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek