Nem tetszik a szürke égbolt? Repüljön fapadossal a napsütésbe!

Máltán tavasz, Dubajban tökéletes strandidő, Eilatban sivatagi dzsiptúra, Gran Canarián meglepően egzotikus tájak, Cipruson lenyűgöző ókori emlékek, Pisában és Firenzében kényelmes városnézés várja a most útnak indulókat. Olvasson tovább, azt is eláruljuk, mennyiért tud most ezekre a helyekre elrepülni.

Még csak most kezdődik a tél, de máris elege van az egészből? Szeretne még egy kis napsütéssel töltekezni az ünnepek előtt? Körülnéztünk a Budapestről induló fapadosok kínálatában, hogy a lehető legrövidebb időn belül, elfogadható áron hova juthatunk el, ahol még nagy eséllyel jobb idő van, mint itthon. Az alábbi helyek mindegyikén nem garantáljuk a strandidőt – bár azért ilyenek is akadnak a listában – de azt igen, hogy a télikabátot itthon hagyhatják.

Eilat, Izrael

Mennyiért? Ha már holnap, azaz november 19-én útnak indulna, és van még annyi szabadsága, hogy egy teljes hetet maradjon, fejenként oda-vissza 38 ezer forintból megússza a repjegyeket, ha a Ryanairtől veszi.

Kinek? Aki igazi nyaralóidőről álmodozik, mert itt ilyenkor még simán az van.

Merengés a Timna parkban, Eilat közelében
Galéria: Télből a napsütésbe fapadossal
Fotó: kchill / Travelo

Miért? Mert ha úgy tartja kedve, akár egész héten nem kell mást csinálnia, mint a napozást és a tengerbe csobbanást váltogatni. De ha aktívabban, kirándulásokkal töltené az idejét, akkor is jól jár Eilattal. Ellátogathat például az innen 25 kilométerre fekvő Timna Parkba, ahol lenyűgöző formájú sziklákat megmászva gyönyörködhetünk a sivatagban. Ha még közelebbről megtapasztalná a sivatagot, dzsiptúrára és tevegelésre is be lehet nevezni.

A Holt tenger Eilattól kocsival durván két óra
Galéria: Télből a napsütésbe fapadossal
Fotó: Paula Bronstein / Getty Images Hungary

A Holt tengert egyszer az életben mindenkinek ki kell próbálni, és ez sincs lehetetlenül messze, csak szűk két órát kell érte autózni. De az elképesztően jótékony hatású iszapért, és a vicces újságolvasós fotókért simán megéri.

Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

Mennyiért? Ha november 26-án, szombaton indul, és vissza egy héttel később, december 3-án repül, a Wizz Air járatával, fejenként 65 ezer forintból hozhatja ki a téli nyaralás úti költségét.

Dubajban a november az az időszak, amikor nem csak a légkondis plázákban lehet túlélni, de a szabad ég alatt is
Galéria: Télből a napsütésbe fapadossal
Fotó: Luis Davilla / Getty Images Hungary

Kinek? Aki a lehető legjobb időszakban szeretné meglátogatni a legek városát. Dubajban ugyanis kétféle idő van: meleg és melegebb. Novembertől márciusig csak simán meleg van (nyugalom, itt ez is 30 fokot jelent), márciustól viszont drasztikusan emelkedik a hőmérséklet, nyáron nem ritka a negyven fok sem.

Miért? Mert ahogyan írtuk, most a legideálisabb a klíma, ha strandolni és nézelődni is szeretne. Alig több mint öt óra a repülőút, megérkezés után pedig egy teljesen új világ várja az embert. Látnivaló lesz bőven, a városban a világrekordok száma kis túlzással naponta nő. Itt található a világ legmagasabb épülete, a legnagyobb bevásárlóközpontja, rögtön mellettük pedig a világ legnagyobb szökőkútja, aminek a zenére komponált játékát ugyanaz a csapat készítette, amely a Las Vegas-i Bellagio ikonikus szökőkútjáét is. Ennyi nem elég? Itt írtunk bővebben a látnivalókról.

Gran Canaria, Spanyolország

Mennyiért? A legközelebbi Ryanair járat november 22-én indul, vissza pedig november 29-én lehet jönni, oda-vissza 63 ezer forintért.

Maspalomas, Gran Canaria
Galéria: Télből a napsütésbe fapadossal
Fotó: Jtb Photo / Getty Images Hungary

Kinek? Aki egyszerre szeretne mindent: mediterrán városokban nézelődni, aquaparkozni, vadregényes tájakat felfedezni egzotikus homokdűnéktől zord hegycsúcsokig.

Miért? Mert Gran Canariát akkor is imádni fogja, ha az aktív pihenést szereti – és attól töltődik fel, ha felmászik a közel 2000 méteres Pico de las Nieves csúcsára –, és akkor is, ha inkább egész nap a strandon fekszik. És ott van még Vegueta, a főváros, Las Palmas történelmi városrésze a macskaköves utcákkal és a színes házakkal, Maspalomas a Szaharát idéző homokdűnéivel, a Kanári-szigetek Velencéjeként emlegetett Puerto Mogán, és a sziget hatalmas vízi vidámparkja, a Maspalomas Aqualand. A strandidőt ugyan nem tudjuk garantálni, de azért húsz fok felett van a hőmérséklet.

Ciprus

Mennyiért? November 26-án, szombaton indulva, december 3-án visszaérkezve, oda-vissza 43 ezer forintból lehet most kihozni fejenként a repjegyeket Larnakába, a Wizz Air járatával.

Agia Napa, Ciprus
Galéria: Télből a napsütésbe fapadossal
Fotó: Hannes Magerstaedt / Getty Images Hungary

Kinek? Aki Ciprus látnivalóira is kíváncsi, nem csak strandolni jönne.

Miért? Novemberben Cipruson nem ritka, hogy a tenger ugyanolyan meleg (vagy melegebb!) mint a levegő. Úgyhogy, aki nem fázós, az most is strandolhat vagy búvárkodhat. A többieknek marad a napozás, a ciprusi borászatok végiglátogatása, a világhírű páfoszi mozaikok, a Limassoltól nem messze található lenyűgöző ókori színház, és a sziget további érdekes látnivalóinak megtekintése.

Málta

Mennyiért? Hanovember 29-én, kedden indulnak, egy hetet maradnak, és december 6-án, kedden jönnek haza, a Wizz Airrel fejenként 30 ezer forintból megússzák a jegyeket.

Napsütötte kávézóterasz Vallettában, Máltán
Galéria: Télből a napsütésbe fapadossal
Fotó: mimi / Travelo

Kinek? Szintén azoknak, akik gyönyörű napsütésre vágynak, de nem bánják, ha már nem feltétlen van strandidő. Városnéző és kirándulóidő viszont annál inkább.

Miért? Mi pont egy éve néztük meg, mit tud Málta novemberben: napközben 24 fok, kék ég és szikrázó napsütés, este 20 fok és langyos szellő fogadott minket. Nem túl meleg, de nem is hideg. A hosszú forró nyár után ilyenkor kezd a természet ébredezni, a levegőben virágillat. Klasszikusan az a tavaszi idő, amit mindenki imád, de nálunk elég ritka. Szóval ha májusra vágyik novemberben, induljon útnak most azonnal! És bár a strandoláshoz már eléggé sportosnak kell lenni, rengeteg más dolgot lehet csinálni, itt és itt gyűjtöttük össze őket.

Pisa, Olaszország

Mennyiért? November 25-i indulással, december 2-i visszaérkezéssel fejenként 32 ezer oda-vissza a Ryanair járatával.

Csodák tere, Pisa
Galéria: Télből a napsütésbe fapadossal
Fotó: mimi / Travelo

Kinek? Művészetrajongóknak, akik szeretnék a legszebb toszkán városokat turistatömegek nélkül felfedezni.

Miért? Novemberben még itt is ki lehet fogni nagyon szép időjárást, és mivel már jócskán benne járunk az utószezonban, a tömegiszonyosok is jól fogják magukat érezni. Ilyenkor le tudjuk fotózni a pisai ferde tornyot anélkül, hogy belelógna a képbe harmincnyolc hülyén pózoló turista. És a legendásan kígyózó sorokkal sem találjuk szembe magunkat, ha a pisától egy órányira található Firenze múzeumait, a pazar Uffizit, és Michelangelo Dávidjának otthonát, az Accademiát szeretnénk megnézni. Valami egyedibb látnivalóra vágyik a városban? Ide kattintson tippjeinkért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek