Egyre népszerűbb a tengeri támaszpontból átalakított luxushotel

Egyre népszerűbb a tengeri támaszpontból átalakított luxushotel.

360 fokos tengeri panorámával, tetőtéri jakuzzival és szabadtéri golfozással várja egy viktoriárus korabeli erőd a tenger közepén néhány kilométerre a dél-angliai Portsmouth kikötőjétől, amelynek szobáiban régen még katonák aludtak, belső termeiben pedig fegyverekkel gyakorlatoztak - írta egy cikkében a Daily Mail, amelynek szerzője maga is bejárta az egyik erődöt.

Kattintson a fotóra, galéria nyílik belőle!
Galéria: Tengeri katonai támaszpontból luxushotel
Fotó: AmaZing Venues

Ugyanis 1861 és 1880 között Lord Palmerston miniszterelnök megbízására négy ilyen behemót nagyságú erődöt építettek az angol partok közelébe egy esetleges francia támadás kivédésére. 2009-ben mind a négyet egy Mike Clare nevű milliárdos vette meg, hogy hotellé alakíthassa át azokat. Végül a négyből csak hármat sikerült fizetős üzletté konvertálnia, amelyek közül az egyik megmaradt látogatóközpontnak, a legkisebb, a Spitbank Fort pedig 2012-ben nyílt meg szállodaként.

A Solent szorosban található fekete vaslemezekkel borított 50 méteres átmérőjű erődben 18 luxuslakosztály várja a vendégeket, akik helikopterrel vagy csónakkal érkeznek Portsmouth kikötőjéből. A haditengerészetre jellemző stílusban dekorált, képekkel és térképekkel díszített szobákat az ágyúk helyén alakították ki, ablakai egykor lőrésként funkcionáltak.

Az egykor Anglia meghódításáról álmodozó Napóleonról készült festmények is helyet kaptak a szobákban
Galéria: Tengeri katonai támaszpontból luxushotel
Fotó: AmaZing Venues

A következő erőd 2015-ben nyílt meg No Man's Fort néven, amely már 22 szobás, tetőterét műfűvel vonták be, ahol nemcsak óriás nyugágyakon lehet pihenni, de a biológiailag lebomló anyagból készült golflabdákat is innen lehet a tengerbe ütögetni. Itt kapott helyett két jacuzzi és egy felújított világítótorony látogatók előtt nyitva álló szobája is.

A luxust persze az erőd egyetlen helyiségéből sem spórolták ki. A spa részleg egyik területét például homokkal borították és klasszikus tengerparti napozós bungalókkal szerelték fel, a francia stílusú étterembe vezető utat pedig macskakövekkel burkolták, és Francia ellenállásnak nevezték el - utalva az angolok régi ellenfelére.

A relax szobaként újragondolt világítótorony
Galéria: Tengeri katonai támaszpontból luxushotel
Fotó: AmaZing Venues

A luxusszállóként működő másfél méter falvastagságú erőd múzeumként őrzi az egykor puskapor és fegyverek tárolására használt helyiségeket is, miközben szinte mindenhol horgok, kampók és matrózkötelek emlékeztetnek történetére. A tágas szobákat 450 angol fontért értékesítő ügynökség szerint egyre keresettebb úti cél a semmi közepén fekvő erőd a különleges szálláshelyeket kereső utazók között, helyszíni adottságánál fogva pedig tényleg minden lakosztályáról elmondható, hogy a tengerre néz.

Újabban ugyanis háromnapos túrákat szerveznek az erődökbe, amely során a No Mans Fort wellness-részlegére, világítótornyára és műfüves tetőteraszára, a Spitbank Fort luxus szobáira helyezik a hangsúlyt, a harmadik napon pedig a szinte érintetlenül, eredeti állapotában megőrzött látogatóközpontként működő Horse Sand Fort erődbe viszik el a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek