Így nyílt meg az ég egy párizsi templomban

Így nyílt meg az ég egy párizsi templomban

 

Szürreális élményben lehetett részük a párizsi Saint-Eustache katedrális látogatóinak, akik Miguel Chevalier francia digitális művész túlvilági témájú fényfestését láthatták a templom boltíves mennyezetén - írja a Digital Trends.

A virtuális installáció az október elsejei Nyitott templomok éjszakájának rendezvénye alkalmából készült, amely az égi konstellációk amolyan kiterjesztett valóságaként jelent meg, szinte megnyitva a XVI. századi épület tetejét. A vizuális élvezetet Baptiste-Florian Marle-Ouvrard népszerű francia orgonista improvizatív játéka és egy kórus egészítette ki. A több száz kíváncsi látogató pedig a földön fekve és ülve vette videóra vagy csak gyönyörködött a gót katedrális mennyezetére vetített látványban és a földön túli hangjátékban. Valós és kitalált alakzatú csillagképek, geometrikus minták és pulzáló, csavarodó, zsinórszerűen függő szerkezetek váltották egymást. Az eseményről egy egészen látványos videó is készült - ha ránk hallgatnak, teljes képernyőn élvezik.

Miguel Chevalier egyébként tavaly ősszel a szintén XVI. századi és gót stílusú Cambridge-i King's College-ot is megfestette, sőt annak nemcsak mennyezetére, de az oldalfalaira is csillagszerű képeket vetített. A francia digitális művész így jelenítette meg saját vizuális nyelve segítségével a természettudományok jelentőségét a világunkban.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Állatokat és szobrokat festenek fénnyel a bécsi múzeumokra
Lélegzetelállító fények és monumentális épületek - idén október 21-23. között tartják a bécsi fény-showt, a Wien Leuchtet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek