Tudja mi a turisták kedvence Németországban? Hát nem a Neuschwanstein-kastély!

Tudja mi a turisták kedvence Németországban? Hát nem a Neuschwanstein-kastély!

A hamburgi Miniatűr csodavilág (Miniatur Wunderland) lett a nemzetközi turisták kedvenc látnivalója Németországban. A második helyen Heidelberg óvárosa és kastélya végzett, míg a tavalyi nyertes, az Europa-Park Rust idén a bronzérmet tudhatja magáénak. A világhírű mesekastély, Neuschwanstein pedig csak a negyedik legnépszerűbb hely. Legalábbis, a Német Turisztikai Hivatal online szavazásának végeredménye szerint. Idén március és augusztus között 66 országból több mint 40 ezren szavaztak kedvenc német látnivalójukra.

Miniatűr csodavilág, HamburgLea Hajner / Német Turisztikai Hivatal

 A hamburgi Miniatűr csodavilág a világ legnagyobb modellvasút-létesítménye. 2001-ben nyitotta meg kapuit Közép-Németország részletes bemutatásával, és egy 130 vonatot tartalmazó útvonallal. Ezzel egy időben hozták létre a terepasztal kisvárosi részét 90 közlekedő autóval. A modellváros 2011-ben saját közlekedési légikikötővel gazdagodott, ahol 40 repülőmodell startol és landol. A Miniatűr csodavilág 15 éve folyamatosan újabb és újabb világokkal bővül – legutoljára egy 190 négyzetméteres mini-Olaszországgal.

Heidelberg kastélya és óvárosa évek óta a kedvencek listájának élén található: 2016-ban a negyedik helyről a másodikra lépett fel. Az előző évi nyertes, az Europa-Park Rust idén szintén az első három között végzett.

Az első tízben szerepel még a Neuschwanstein-kastély, Rothenburg ob der Tauber óvárosa, a Boden-tó Mainau-szigettel és az UNESCO-világörökséghez tartozó Reichenau-kolostorszigettel, illetve egy másik UNESCO-világörökség, a Kölni dóm. Újonnan érkezett a csúcskategóriás csoportba a mannheimi kastély, az ulmi székesegyház és Drezda óvárosa a Miasszonyunk-templommal, és a Zwingerrel. A teljes lista a Német Turisztikai Hivatal honlapján olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek