A biztonságos szexre intik a hazatérő olimpikonokat és szurkolókat

A biztonságos szexre intik a hazatérő olimpikonokat és szurkolókat

Az ausztrál kormány figyelmeztette olimpikonjait és szurkolóit, hogy a hazatérés után is legyenek elővigyázatosak. A szerdán hazatérő sportolók kapcsán Sussan Ley, egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy azok, akik korábban Rióban voltak, használjanak óvszert a biztonság kedvéért a vírus miatt – olvashatjuk a Mashable cikkében.

Az ausztrál egészségügyi miniszter az ABC News-nak elmondta, hogy "van egy kis esélye annak, hogy a Zika-vírus szexuális úton terjed, ezért a Brazíliából visszatérő ausztráloknak célszerű óvszert használnia vagy elkerülnie a védekezés nélküli együttlétet legalább nyolc hétig".

 

Óvszer-automata az olimpiai falubanFotó: Buda Mendes / Getty Images Hungary

Idén összesen 44 ausztrálnál diagnosztizálták a vírust, ők mind külföldön kapták el. Ennek szellemében az ausztrálok elővigyázatossága érhető. Ausztráliában bevált gyakorlat, hogy az országba érkező gépeket minden esetben fertőtlenítik és sterilizálják, hogy elkerüljék bármiféle kórokozó bejövetelét.

A Zika-vírus – amely leginkább rovarcsípés útján terjed – az év eleje óta kisebb-nagyobb mértékben rettegésben tartja a világot. Az aggodalmak az olimpia kapcsán csak fokozódtak, azonban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság biztosította a nemzetközi közösséget, hogy a helyiek minden szükséges óvintézkedést megtesznek, és mindenki biztonságban érezheti majd magát. Mi is írtunk arról, hogy az Off olimpiai szponzorként 115 ezer flakon szúnyogriasztót osztott szét az olimpia résztvevői és nézői között. Mindemellett közel fél millió óvszert helyeztek el és osztottak szét a különféle helyszíneken.

A paralimpia ugyan még hátravan, de az olimpikonok kapcsán megfogalmazott tanácsok nekik is hasznosak lesznek. Mindenkit arra intenek, hogy ha láz, izomfájdalom, vörös szemek, vagy viszketés tüneteit tapasztalják, forduljanak orvoshoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek