Az egész világ Horvátországba vágyik

Az egész világ Horvátországba vágyik

Bár a horvátok keveslik a hozzájuk érkező turisták mennyiségét, a Google keresések szerint déli szomszédunk a világ legkeresettebb turistacélpontja. Legalábbis, teflSearch nevű cég elemzése szerint. Több mint 80 ország, 52 nyelvű Google keresését nézték át 2015 júliusa és 2016 júliusa között, az eredményekhez látványos infografikákat készítettek, melyeket itt lehet megnézni.

 

Horvátország gyönyörű partjaira ezek szerint nem csak a környékbeli turisták kíváncsiak, hanem az egész világFotó: Depositphotos

Az elemzők szerint utazással kapcsolatos keresések legnagyobb részében (2,71 százalékában) Horvátország iránt érdeklődtek a turisták, a ranglistán Görögország, Törökország, Thaiföld, Spanyolország, Olaszország, Kuba, Portugália és Málta követik. A tizedik az USA lett, a világ leglátogatottabb országa, Franciaország viszont nem került fel a legtöbbet keresett célpontok listájára – írja a The Telegraph.

És hogy hova akarnak a horvátok utazni? Úgy tűnik, hogy még a saját országuknál is idillibb helyekre: a Maldív-szigetekre, Thaiföldre, Máltára, Görögországra, Kubára kerestek rá a legtöbben innen.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Mutatjuk, miért fog idén Horvátországba utazni 
A világ legjobb olívatermelő régiója, az NDK-s Winnetou-filmekből ismert vad tájak, gyógyiszap a tengerparton, freskókészítő kurzusok és szarvasgomba - ez is Horvátország!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek