Buddha-tetkója miatt tiltottak ki egy turistát Mianmarból

Buddha-tetkója miatt tiltottak ki egy turistát Mianmarból


Kiutasítottak egy spanyol turistát Mianmarból, mert Buddha képmása van tetoválva az egyik combjára - írja az MTI az EFE spanyol hírügynökség diplomáciai forrására hivatkozva.

Schwezigon pagodaFotó: Dea / C. Sappa / Getty /Europress

A férfit a délkelet-ázsiai ország középső részén található, templomairól híres Bagan városban vették őrizetbe - közölte az AFP hírügynökséggel még hétfőn egy meg nem nevezett rendőr. A rendőrséget buddhista szerzetesek értesítették, mert látták a tetoválást a rövidnadrágot viselő férfin. A turistát azonnal a fővárosba, Rangunba vitték, és ott őrizetben tartották mindaddig, amíg fel nem szállították egy Thaiföldre tartó repülőgépre. A rendőrség közölte, hogy a spanyol megsértette a turistákra vonatkozó törvényt.

A buddhista vallás nézetei szerint az emberi test legszentebb része a fej, a legkevésbé a láb, így a combra tetovált Buddha sok hívőt megsérthet. Mianmar demokratizálódásával párhuzamosan egyre több turista érkezett az országba az utóbbi években. E változásokkal együtt azonban nőtt a buddhista vallási szélsőségesség is.

A mianmari hatóságoknak tavasszal lett elege a turisták illetlen viselkedéséből. Ezért március elsejétől minden turistának megtiltják, hogy felmásszon Bagan híres, szent helyként tisztelt pagodáira.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek