Hollandiában is lesz Burning Man

A hollandiai Veluwe ad otthont a legendás, önkifejezést hirdető és non-profit Burning Man Fesztivál első európai "kiadásának" július 29-31. között.

A nevadai Burning Man fesztiválra szinte lehetetlen jegyet szerezni. Aki évről évre lemarad, most Hollandiában vigasztalódhat. A Burning Man Netherlands által szervezett összművészeti fesztivál alcíme a Where The Sleep Sheep lesz, írja az entertainmentbusiness.nl.

Bár a rendezvény az eredetihez képest szerény méretekkel rendelkezik majd, és a sivatagi port is nélkülözni kell, teljes egészében a Burning Man alapfilozófiáját követi, amelynek lényege, hogy mindenki résztvevő, a művészet, az önkifejezés, az önfenntartás és a közösség a legfontosabb.

Installáció a nevadai Burning Man fesztiválonFotó: Ron Lewis - Northfoto

 Aki szeretne részt venni fesztiválon, csatlakoznia kell a Burning Man Netherlands Facebook csoportjához - csak így kaphat információt a jegyek megvásárlásáról.

Ahogy már korábban megírtuk, a Burning Man-t viszonylag mostoha körülmények között rendezik meg. A sivatagban, a "playán" nappal 40, éjszaka pedig alig 10 fok van. Minden tiszta por, a homokviharok gyakoriak, mégis óriási a kereslet a belépőkre. A résztvevők saját maguk gondoskodnak az élelmezésről és az italokról. Alapvető élelmiszereket és italokat a fesztiválon ugyanis nem lehet vásárolni, a pénz használata tilos (de a fegyvereket és kutyákat is kitiltották), az viszont belefér, ha valaki nem óhajt ruhát viselni, itt ugyanis minden az önkifejezésről szól.

A Burning Man története 1986-ig nyúlik vissza: egy baráti társaság felgyújtott egy kb. 3 méteres bábut San Francisco egyik partszakaszán, és "radikális önkifejezésnek" nevezték az akciót. Az első 10 évben nem volt jelentős a fesztivál, 1996-ban azonban túlnőtt a művészlelkek különös összejövetele kategórián, 1996-ban már 8000-en érkeztek, hogy kiszálljanak egy időre a fogyasztói társadalomból.

A nyár legjobb vízparti fesztiváljai Zamárditól a horvát tengerpartig
Összeszedtünk hat fesztivált itthon és viszonylag a közelben, ahol hatalmas vízparti buli várja a látogatókat. Az is kiderül, hova menjen az, aki például a Sound hangulatára vágyik, de tengerparton feszítene a Balaton helyett.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek