Cápaveszély miatt zárva tartanak a strandok a nyugat-ausztráliai partoknál

Cápaveszély miatt zárva tartanak a strandok a nyugat-ausztráliai partoknál

Elfogták és megölték azt a nagy fehércápát, amelyről úgy vélik, hogy életveszélyes sérüléseket okozott a héten egy szörfösnek a nyugat-ausztráliai partoknál. A helyi halászati hivatal szerint a 4,2 méteres fehércápát felcsalizott horoggal fogták el, közel ahhoz a területhez, ahol a 29 éves Ben Gerringet a támadás érte kedd délután.

A hivatal szóvivője szerint az állat elpusztult, miután ráharapott a csalira. A hivatal szerdán reggel kezdte meg a kutatást az emberre támadó állat után, amely az illetékesek szerint "súlyos fenyegetést jelentett a közbiztonságra".

Mindeközben Gerring továbbra is kritikus állapotban fekszik a kórházban. A férfit a Perthtől délre eső Mandurah strandján húzták partra a cápatámadás után. Rengeteg vért vesztett, és többször újraélesztették, mire kórházba tudták szállítani.

A cápatámadás közvetlen szomszédságában lévő strandok csütörtökön is zárva maradnak és a helyi vízi mentők arra kérik az embereket, hogy alaposan nézzenek utána az interneten a cápabiztos fürdőhelyeknek, mielőtt belevetnék magukat a vízbe. A mandurah-i partszakaszon az utóbbi években számos cápatámadás volt, 2014-ben egy búvár életét is vesztette, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek