Biztonsági okokból leállították a Köln-Bonn reptér forgalmát

Leállították a forgalmat hétfőn a németországi Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren, mert egy ember a biztonsági ellenőrzést megkerülve lépett be az egyik terminál utasoknak fenntartott részére.

A szövetségi rendőrség szóvivője hírportálok beszámolói szerint elmondta, hogy egy férfit azonosítottak és előállítottak. Részleteket nem közölt. A repülőteret üzemeltető társaság közölte, hogy az 1-es terminál indulási oldalát elővigyázatosságból kiürítették, mert egy ember bejutott a területre ellenőrzés nélkül - írja az MTI.

A társaság a vonatkozó sajtójelentéseket pontosítva kiemelte, hogy nem állt le a forgalom, a repülőtér fogad gépeket, és a 2-es terminálról indít is járatokat. Az érintett terminálhoz öt repülőgépet rendeltek vissza. Előzőleg helyi lapok azt jelentették, hogy egy piros nadrágot és rózsaszínű inget viselő férfit keresnek. A Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva jelentette, hogy a rendőrség megítélése szerint az illető nem veszélyes, valószínűleg csak sietett, hogy elérje a gépét. Azonban a biztonsági övezetet kiürítik, és mindenkit újra ellenőriznek - áll a WDR jelentésében.

A Bild című lap szerint a kiürítést 12.40 körül el is rendelték, és megkezdték a terület átvizsgálását robbanószert kereső kutyákkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek