Otthon szórják a pénzt az orosz turisták

Az orosz turisták 35 milliárd eurót költöttek el tavaly külföldön, ami 18 milliárd euróval kevesebb az egy évvel korábbihoz képest, ugyanakkor növekszik a belföldi turizmus.

 

jelentette ki Vlagyimir Megyinszkij kulturális miniszter az orosz parlament felsőházában szerdán.A miniszter elmondta, hogy a statisztikai adatok a belföldi turizmus növekedését mutatják. Míg 2013-ban 29 millió orosz állampolgár töltötte el szabadságát belföldön, addig 2014-ben 40 millió ember, tavaly pedig már több mint 50 millió ember választott belföldi úti célt, számolt be az MTI. A kormány arra számít, hogy idén folytatódik ez a tendencia, és tovább emelkedik a belföldi utazásokat választó turisták száma.

Karélia is a népszerű belföldi úti célok között van


Fotó: Ellen Rooney / Northfoto


A külföldi utazások számának csökkenésével párhuzamosan jelentősen csökkent a külföldön elköltött pénzek mennyisége is. Tavaly az orosz turisták 35 milliárd eurót, tavalyelőtt pedig még 53 milliárd eurót költöttek el külföldön. Ez azt jelenti, hogy tavaly 18 milliárd euróval kevesebb összeget ruháztak be külföldi országok gazdaságába az orosz turisták - mondta a miniszter, aki egyben jelezte, hogy tárcája javaslatot terjesztett a kormány elé a belföldi turizmus ösztönzésére célzott támogatások révén.

A kulturális minisztérium szubvenciókkal támogatná a fejlesztésre kiszemelt célpontokat, kedvezményes közlekedési lehetőségeket biztosítana, valamint jutalékot fizetne az utazási irodáknak a holtszezonban befűzött minden egyes turista után.

Az idei nyári főszezonra lefoglalt belföldi utak száma az eddigi adatok szerint 20 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest. A legnagyobb mértékben a Karéliát, Kalinyingrádot, Kazanyt, Tulát vagy Velikij Novgorodot választók száma növekedett. Egyre többen veszik igénybe utazási irodák szolgáltatásait, és mostanra már minden negyedik belföldi turistautat irodák szervezték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek