Eltévedt? Az okoscipő majd mutatja az utat!

Akár eltévedt külföldön, akár újabb látnivalókat keres, az okoscipő a rezgő szenzorai és a GPS segítségével oda navigálja, ahova csak akarja.

Fotó: easyJet

 Az easyJet a napokban mutatta be Sneakair névre keresztelt okoscipőjét a Barcelona Street Project eseményen. A főleg turistákat célzó okoscipőbe GPS technológiát építettek, amely az új városok és látnivalók felfedezésében segít, és a cipőt hordva még csak az eltévedéstől sem kell tartani. Mert így anélkül találhatjuk meg a helyi nevezetességeket, hogy állandóan a térképet, vagy telefonunk képernyőjét bújnánk. De jól jöhet például akkor is, ha mondjuk egy hosszú, barcelonai éjszaka után a nagy bolyongásban eltévedtünk, és sehogy sem találjuk a szállodánkba visszavezető utat.

Fotó: easyJet

 

Az okos cipő mögött ugyanaz a filozófia áll, mint minden okosított használati tárgy mögött: a helymeghatározóval mellett, Bluetooth segítségével kapcsolódik a hozzá legyártott okostelefonos alkalmazáshoz. Jelen esetben például ennek köszönhető, hogy a cipő rezgő szenzorok segítségével irányítja gazdáját, hogy az a megfelelő irányba induljon.

A Sneakair prototípusát a Barcelona Street Project eseményén is tesztelték: a résztvevőket cipőjük Gaudí híres épületeihez, a Casa La Pedrera-hoz és a Casa Batllo-hoz navigálta anélkül, hogy közben nézniük kellett volna bármilyen térképet is. Az easyJet most azt tervezi, hogy a Sneakair továbbfejlesztett változatát a repülőgépek fedélzetén is árusítani fogja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek