Megnyílt a Baltikum legrégebbi múzeumi épülete

Három évig tartó átalakítás után újra megnyitották a közönség előtt szerdán a Lett Nemzeti Művészeti Múzeumot, a Baltikum legrégebbi, múzeumnak emelt épületét.

 

"Kulturális örökségünk egy pazarul megújult gyöngyszemmel lett gazdagabb" - jelentette ki Raimonds Vejonis lett elnök a megnyitón, amelyet a nemzeti ünnepen, a függetlenség napján tartottak. A 30 millió euróból (több mint 9 milliárd forint) megújult múzeum új állandó kiállításon kínál összképet a lett művészetek 19. és a 20. századi történetéről. Az alagsorban kialakított új kiállítótermekben időszaki kiállítást rendeztek be Miervaldis Polis lett kortárs művész alkotásaiból, egy másik tárlaton Boriss Berzins (1930-2002) művei láthatók - írja az MTI.

A felújítás 2013 februárjában kezdődött, az átalakítás eredményeként megduplázódott a kiállítási terület. A Weilhelm Neumann (1849-1919) baltikumi német építész és művészettörténész által historizáló stílusban tervezett múzeum 1905-ben nyitotta meg kapuit, és átadása óta több mint 10 millió látogatót fogadott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek