Barcelona az egynapos városnézést is megadóztatná

Barcelona az egynapos városnézést is megadóztatná.

Barcelona lakosai szerint az utcákat elárasztó turistahordák még a nagyfokú szegénységnél is komolyabb problémát jelentenek, ezért addig panaszkodtak a város polgármesterénél, amíg az megígérte nekik, hogy az egynapos kirándulásokra és városnézésekre is bevezet egy adónemet - írja a Lonelyplanet.

Évente nyolcmillió turista érkezik Barcelonába, ami nagyjából négyszerese a város lakosságának. A város bevételének 14%-a pedig a turizmusból származik, de évek óta panaszkodnak a helyiek az elviselhetetlen mennyiségű turistára. És bár a spanyol városban a külföldiek már fizetnek idegenforgalmi adót, amikor megszállnak a hotelekben, a polgármester asszony azért, hogy csillapítsa a lakosok dühét, azt tervezi, hogy a csak egy napra a városba érkező turistákat is megadóztatja.

Ada Colau szerint több millió eurót szedhetnének be a szervezett városnéző túrák és azon hajóutak turistáitól, akik csak néhány órát töltenek Barcelonában. Míg a külföldi rendszámú autóknak magasabb úthasználati díjat vezetne be, vagy drágábban parkolási árakat állapítana meg számukra.

Azt még nem tudni, valóban életbe lép-e az új rendelet, de amint pontosabb részleteket tudunk erről, megírjuk. Addig is olvassák el, mit érdemes megnéznie Barcelonából kezdő, haladó és profi turistáknak, vagy egyszerűen csak nézegessek gyönyörű fotókat a városról az alábbi galériánkban. 

Galéria: Barcelona kezdőknek és haladóknakFotó: Jtb Photo / Europress / Getty

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Spanyolországi nyaralással jutalmazza 2500 dolgozóját egy kínai milliárdos 
Spanyolországi nyaralással jutalmazza 2500 alkalmazottját egy kínai milliárdos; a Tiens Group dolgozói szerdán és csütörtökön érkeznek a spanyol fővárosba, összesen húsz repülőjárattal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek