» Távol

Hipszterhotelben szállnak meg a legmenőbb stockholmi turisták

| | Nem érkezett még hozzászólás
Stockholm legújabb, 2017 tavaszán nyitó "újhullámos" szállodái, a Hobo és az At Six egyszerre funkcionálnak étteremként, bevásárlóközpontként, galériaként és munkahelyként.

Nehéz már újat kitalálni a szállodaszakmában, de nem lehetetlen, legalábbis a Stockholm régi belvárosában, a Brunkebergstorg-on hamarosan megnyíló két ház koncepciója szerint. A Hobo és az At Six afféle „városi meneküléssel” kecsegtetnek, ami ebben az értelemben azt jelenti, hogy a városközpontban egy egészen más életstílust hirdetnek, meghagyva a vendégnek, hogy felfedezze a környéket – és saját magát, számolt be a turizmus.com.

A Hobo látványterveFotó: Hobo Stockholm
A Hobo látványterveFotó: Hobo Stockholm

A dizájn természetesen fontos szerepet kap: lesz olyan emelet, amelyik inkább egy startup cég irodájához hasonlít, másik része pedig egy kiállítóteremhez. Új koncepció, hogy a vendégek maguk is alakítják majd a szálloda hangulatát. A látogatónak úgy kell érezni, hogy maga is részt vesz egy kreatív, alkotó folyamatban – ez a tervezők és a működtetők célja.

"Egy éjszaka a Hobóban többet jelent majd, minthogy tető van a fejed felett – nyilatkozta az egyik svéd napilapban Mattias Stengl vezérigazgató. "Azt szeretnénk, ha a környékbeliek és a vendégek úgy érezzék, hogy az ízek, illatok és a hangok őket is jellemzik, nemcsak a szállodát." Amely egyébként 200 szobás, és található benne egy lakosztály is, nyitott nappalival, és meg két emelet, ahol keveredik az étterem, a bevásárlóközpont, a galéria, a munkahely és a kiállítási és rendezvényhelyszín is.

A Hobo és az At Six a legnagyobb szállodai beruházásoknak számítanak a svéd főváros történetében. Mindkét szálloda a Brunkebergstorg-on nyílik, 2017 márciusában.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
zitary új galériát hozott létre
Agung vulkán
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.