A legszebb mediterrán esküvői helyszínek

Fehér homokos tengerparton, középkori freskók alatt, de egy luxushotelben is kimondhatjuk a boldogító igent a mediterráneum legszebb esküvői helyszínein. Mutatjuk a kedvenceinket.

Napsütés, tengerpart, pálmafák – az év nagyobb részében egyáltalán nem kell túl messzire utaznia azoknak, akik ilyen kulisszák között szeretnék kimondani a boldogító igent. Összegyűjtöttük a legszebb európai helyszíneket azoknak, akik valamilyen meseszép mediterrán helyen kötnék össze életüket társukkal. Egy ilyen esküvő mellett szól az is, hogy amint kimondtuk az igent, már kezdődhet is a legjobb rész: a nászút!

Esküvő Máltán: a szertartás után csobbanhatunk is Galéria: Mediterrán esküvőkGergely Vas / Máltai Idegenforgalmi HivatalMáltai Idegenforgalmi Hivatal

Fontos! Ha Magyarországon is hivatalosan elismertethető esküvőt szeretnének tartani külföldön, mindig nézzenek utána a pontos szabályozásnak, mert ahány ország, annyiféle papír és bürokratikus szabály. Ha egyszerűsíteni akarunk a dolgokon, még mindig megvan az a lehetőségünk, hogy otthon egy gyors polgári szertartás keretében összeházasodunk, és külföldön csak szimbolikus esküvőt tartunk. Ennek előnye, hogy nem köt semmilyen hivatali előírás, ott és úgy tartjuk az eseményt, ahogyan akarjuk. Hátránya, hogy úgy érezhetjük, ez csak egy színjáték, hiszen hivatalosan már egybekeltünk.

Ciprus

Ciprust a szerelem szigetének tartják, hiszen a legenda szerint itt emelkedett ki a szerelem istennője, Afrodité a tengerből. Stílszerűen akár ennek helyszínét, a híres Afrodité-sziklánál is készülhetnek az esküvői fotóink, a szertartást pedig akár tarthatjuk lenge ruhában Agia Napa fehér homokos tengerpartján.

Ciprusi esküvő Galéria: Mediterrán esküvőkNorthfoto

Ciprus azért is jó választás, mert Budapestről fapadossal könnyen ide repülhetünk, és rengeteg szálláslehetőség van a szigeten, így nem feltétlenül kell drágának lennie egy ide szervezett esküvőnek. Azt az időt pedig, amit nem a nászutas lakosztályban és nem is a tengerben töltünk, érdekes látnivalók felfedezésére szánhatjuk a római korból származó mozaikoktól kezdve a katasztrófaturizmusig bezárólag.

Tipp
A hazai piacon több utazási iroda és egyéni szervező is vállalja ciprusi, máltai, görög és olasz esküvők lebonyolítását. Mi mindenképpen olyat választanánk, aki nem csupán egy csomagot ad el, hanem megfelelő helyismerettel rendelkezik, segít az előzetes papírmunkában is, és szükség esetén tolmácsolást is vállal.

Málta

Mediterrán életöröm, finom olaszos-arabos ételek, bulizni imádó helyiek – mi kellhet még egy jó esküvőhöz? Például egy szép templom: Máltán 365-ből lehet választani. Nem ennyire, de a közlekedési eszközök kínálata is széles: az ifjú pár érkezhet a helyszínre limuzinon, lovaskocsin, vagy tarka tradicionális csónakon a Nagy Kikötőn áthajózva.

Esküvő Máltán az Azúr Ablaknál Galéria: Mediterrán esküvőkGergely Vas / Máltai Idegenforgalmi Hivatal

 Az esküvői fotósorozat elkészítéséhez mi a gozói Azúr Ablakot választanánk háttérnek, a nagy nap megkoronázásaként pedig egy hatalmas epertortát rendelnénk valamelyik helyi cukrászdából – a máltai eper ugyanis csodálatosan finom édes.

Görögország

Görögország nem szűkölködik látványos tengerparti szakaszokban, de aki egészen túlvilági szépségű fotókat szeretne az esküvőjéről viszontlátni, az Szantorinin házasodjon. Itt klasszikus kékre festett zsalugáteres, fehérre meszelt házak és páratlan panoráma várja a párokat.

Menyasszony Szantorinin Galéria: Mediterrán esküvőkNorthfoto

 A legromantikusabb település a sziklaszirten egyensúlyozó Oia (görögül Ía), és itt vannak a legcsodásabb medencés nászutas lakosztályok is. A legkülönlegesebb tengerparti fotókat a fekete vulkanikus homokjáról híres Kamariban vagy Vlychada sziklafalai előtt készíthetjük el. Utóbbi helyszínen egy földúton megközelíthető, bensőséges hangulatú, dizájnos parti bárt (Theros Wave Bar) is találunk, ez egy nagyobb tengerparti esküvő menő helyszíne is lehet.

Olaszország

A sokarcú Olaszországban tényleg csak a saját fantáziánk szab határt annak, hogy milyen esküvőnk legyen. Kimondhatjuk az igent velencei luxusban, mint George Clooney-ék, lehet a ceremónia elegáns villában a Comói-tónál, vagy ódon várban a Garda-tó partján. És persze klasszikus hófehér homokban mezítláb sétálós esküvőnk is lehet: ehhez a tavaly óta Budapestről fapadossal elérhető Szardínia a legjobb választás. Meg fog lepődni mennyire türkizkék itt a víz!

Velencében gondolán is érkezhetünk az oltár elé Galéria: Mediterrán esküvőkNorthfoto

De romantikus választás egy toszkán esküvő is: ceremónia a középkori városházán, fotózkodás a képeslaptájban, végezetül isteni vacsora és koccintás egy pohár jó Chiantival egy panorámás teraszon. Fogadjunk, hogy már meg is jött a kedvük az esküvőhöz!

Korábbi cikkeink a témában
Nem találta meg a kedvenc helyszínét? Olvasson tovább:
- Hazai pazar, sztárokéval vetekedő esküvői helyszínekről itt írtunk.
- Formabontó belföldi esküvői tippekért ide kattintson.
- Aki celeb esküvők helyszínén mondaná ki az igent, erre olvasson tovább.
- Ha pedig a világ leghíresebb látványosságain esküvőzne, itt talál tippeket.
- Nagyszerű (és pénztárcabarát!) nászutas ötleteinket pedig itt és itt olvashatja el.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek