» Távol

Megduplázták az indiai turistalátványosságok belépődíjait

| | Nem érkezett még hozzászólás
Április 1-jétől kétszer annyi belépődíjat kell fizetni a külföldi turistáknak India legnépszerűbb emlékművei meglátogatásáért, mint eddig.
A Taj Mahal, Dzsahán sah síron túlig tartó szerelmének fehér márványba álmodott megtestesülése India egyik legnépszerűbb turistalátványossága
A Taj Mahal, Dzsahán sah síron túlig tartó szerelmének fehér márványba álmodott megtestesülése India egyik legnépszerűbb turistalátványosságaFotó: Pacific Press /Europress / Getty

Az áremelés azokra az emblematikus épületekre – köztük a világhírű Taj Mahal és a Vörös erőd – vonatkozik, melyek az indiai archeológiai felügyelet (Archaeological Survey of India) alá tartoznak.

A belépődíjak emelése – melyet a kormány az indai utazásszervező cégek közbenjárására hajtott végre – kétféle kategóriában történt. A világörökség részét képező A kategóriájú épületek belépődíja 250 rúpiáról 500-ra, a B kategóriába tartozó műemlékek belépődíja 100-ról 200 rúpiára emelkedett a külföldi látogatóknak (500 rúpia kb. kétezer forintnak felel meg).

Ezen kívül bevezetnek egy úgynevezett prémiumbelépőt is, melynek ára A kategória esetén 750 rúpia, B kategória esetén 300 rúpia lesz, de ezt a belépőjegyet egyéb szolgáltatással fogják bővíteni - írja a Turizmus.com.

Lehet, hogy unokáink már nem fogják látni

A hatóságok ugyanis a légszennyezés és a tömegturizmus okozta károk miatt a mauzóleum bezárását fontolgatják. A 17. századi épületet húszezer munkás építette 21 éven át, az alapanyagokat ezer elefánt cipelte a helyszínre – ma évente több mint hárommillió turista látogatja. A Mental Floss cikke szerint várhatóan négy év múlva elzárják a nyilvánosság elől. Ha kíváncsi azokra a fantasztikus helyekre, amit unokáink már valószínűleg nem fognak látni, kattintson ide a cikkünkért.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Indiánnyár Járja be idén ősszel is a világot: Prágától Madridig, Münchentől Dubai-ig! (x)

szalay3 élménybeszámolót írt
Szlovákia, Tutajozás a Dunajecen - II., SzG3
1 napja
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Stará Ľubovňa (Ólubló), SzG3
7 napja
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Levoca (Lőcse), SzG3
7 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.