Ezen a nyáron kevés magyar turista megy Törökországba

Az előfoglalások adatai alapján csökkent az érdeklődés a törökországi egyéni és társas utazások iránt - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke.

 

Hozzátette: a közelmúlt terrorcselekményeit követő visszaesés nyomán feltételezhető, hogy az eleve rendkívül kedvező ár-érték arányú szolgáltatások árából jelentős kedvezményeket adnak majd a szállodák a főszezonra, ami ismét növelheti az érdeklődést a törökországi tengerparti nyaralások iránt.

Spanyolország és Bulgária népszerű most

Ennek hatását erősítheti szerinte, hogy a török Riviéra szállodái 600, illetve 800 kilométerre találhatóak Ankarától, valamint Isztambultól. Kitért arra is, hogy a magyar turizmus szempontjából nem számít kiemelt időszaknak a tavasz, ilyenkor eleve kevesebben utaznak. Jelenleg inkább a várt előfoglalások elmaradását tapasztalják az irodák.

A törökországi utazások iránti érdeklődés mérséklődésével párhuzamosan élénkült a kereslet Spanyolország, Bulgária és a görög szigetek iránt, valamint sokan tengeri hajóutak és kulturális körutazások iránt érdeklődnek, ezen utazásoknál növekedésre lehet számítani. Az európai turisták érdeklődése a törökországi utazások iránt erősen visszaesett a közelmúltbeli terrortámadások, főleg a tíz német állampolgár életét kioltó januári isztambuli merénylet után.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek