Látogatóközpontot kapott a viccesen restaurált spanyol bundás Jézus-freskó

Látogatóközpontot kapott a viccesen restaurált spanyol bundás Jézus-freskó

A turisták óriási érdeklődése miatt látogatóközpontot nyitottak szerdán abban a spanyol kápolnában, ahol négy éve egy nyugdíjas asszony átfestette a Jézus Krisztust ábrázoló freskót, amely "bundás Jézus" néven lett világszerte ismert, írja az MTI.

Ilyen volt, ilyen lett Fotó: Turismodeborja.comForrás: Travelo

 Borjába 2012 óta 175 ezren érkeztek csak azért, hogy megnézzék a faliképet - mondta Eduardo Arilla az észak-spanyolországi városka polgármestere, megmagyarázva, hogy miért döntöttek úgy, kihasználják a hirtelen jött népszerűséget. A körülbelül 80 négyzetméteres látogatóközpontban összegyűjtöttek minden újságcikket, fotót, video-, és hanganyagot, amelyet csak találtak a freskóval kapcsolatban, és ezeken mutatják be keletkezésének és sikerének történetét.

Emellett külön részt szentelnek az Ecce Homo nevet viselő Jézus Krisztust ábrázoló kép eredeti alkotójának Elias García Martíneznek is. A freskó botcsinálta restaurátora, a 85 éves Cecilia Giménez, örül műve sikerének. Az Europapress hírügynökségnek adott interjújában elmondta: először nagyon rosszul élte meg, hogy a kép olyan lett, amilyen. Ezt egyébként annak tudja be, hogy a nedves falon megfolyt a festék. Utólag viszont már elégedett, mert azzal, hogy sokan kíváncsiak a képre, úgy érzi, ő is tett valamit a városkáért - mondta.

A látogatóközpontban mindenki kipróbálhatja, neki hogyan sikerülne ugyanez a munka, bár nem élesben, hanem csak papíron, amelyet erre a célra nyomtattak a turistáknak. Nem csak ezt, a saját alkotást lehet emlékként hazavinni, a központhoz tartozó üzletben a "bundás Jézus" képével ellátott bögrék, pólók, hűtőmágnesek is kaphatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek