Lopakodó nindzsákat keresnek turistákhoz

Nindzsáknak írt ki álláshirdetést a japán Aicsi prefektúra, hogy a sötétség és lopakodás mestereinek segítségével lendítse fel turistaforgalmát.

A kiválasztott hat nindzsát teljes munkaidőben foglalkoztatnák, havi 180 ezer jen (441 ezer forint) fizetéséért. Aicsi prefektúra illetékesei szerint a jó fizikum és az akrobatikus képességek a munkára való alkalmasság alapfeltételei, de nem követelik meg a harci tapasztalatot a jelentkezőktől.

A nindzsák a japán feudális társadalom árnyharcosai voltak. A prefektúra azonban inkább arra számít, hogy a reflektorfénybe kerülő aicsi nindzsák majd sok turistát vonzanak. A szerencsés kiválasztottaknak színpadi előadásokon, valamint rádiós- és televíziós műsorokban kell helyt állniuk. A hatos fogat olykor angol nyelven szerepel majd, ezért a japán nyelvtudás nem kötelező, csupán előnyt jelent, ugyanakkor a történelem és a turizmus iránti szenvedélyt elvárják az állásra pályázóktól - írta az MTI a BBC News hírei alapján.

A hirdetésre bárki jelentkezhet, aki betöltötte a 18. életévét. A jelentkezési határidő március 22. A kiválasztottaknak kevés idejük lesz a felkészülésre, április végén ugyanis már közönség előtt debütálnak.

A nindzsák a 17. században tűntek el, és a velük kapcsolatban ma élő hiedelmek nagy része legendákon és mítoszokon alapul. A Japánba érkező turisták azonban élénken érdeklődnek a nindzsák iránt, ezért egyre több prefektúra igyekszik kiaknázni ezt a lehetőséget.

Japán a Travelón
Két évvel ezelőtti japán utunk után írtunk arról, hogy mit nem szabad kihagyni Japánban, mire kell ügyelni az eltérő illemszabályok miatt, és hogy milyen különlegességeket tud kóstolni az, aki nem szereti a szusit. Beszámoltunk meglepő japán szokásokról, és arról is, hogy ezek közül - saját bevallásuk szerint - olvasóink miket vennének szívesen át. Tavaly tavasszal pedig épp a cseresznyefák virágzásakor érkeztünk, és végig is jártuk a legnépszerűbb helyeket - ide kattintva ön is megnézheti ezeket.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek