» Távol

Chaplin múzeum nyílik a Genfi-tónál

| | Nem érkezett még hozzászólás
Április 16-án, Charlie Chaplin születésének 127. évfordulóján avatják fel a Chaplin's World elnevezésű múzeumot Corsier-sur-Vevey-ben, a Genfi-tó partján.
Fotó: chaplinmuseum.com

A művész egykori otthonában kialakított múzeumot másnap nyitják meg a látogatók előtt. A villában az Egyesült Államokból elüldözött Charlie Chaplin 1952-től 1977-ben bekövetkezett haláláig élt negyedik feleségével, Oonával és nyolc gyermekükkel. Chaplint és feleségét a villa közelében temették el.

Fotó: chaplinmuseum.com

A néhai brit komikus villája, a Manoir de Ban évek óta üresen állt. Az épületet felújították és eredeti bútorokkal, Chaplin fotóival és képeivel rendezték be. A Genfi-tóra néző villa hatalmas parkjában modern kiállítást rendeznek Chaplin univerzumából. A múzeum elsősorban Chaplin családi és magánéletét mutatja be. A kiállítás része egy hollywoodi stúdió is, amely bevezeti a látogatókat Chaplin filmes életművébe.

Fotó: chaplinmuseum.com

A projektet az Európában már több szabadidőparkot működtető Compagnie des Alpes (CdA) francia cég valósította meg a luxemburgi székhelyű Genii Capital befektetési társasággal és a Chaplin Museum Developmenttel (CDM) közösen. Ez utóbbi 10 millió frankot (2,5 milliárd forint) költ színpadi kulisszákra és viaszfigurákra, ő rendelkezik a Charlie Chaplin- és a Chaplin's World-védjegyek fölött, és részt vesz a létesítmény esetleges továbbfejlesztésében, illetve időszaki kiállításokon. Az ugyancsak mintegy 10 millió frankot befektető CdA a kiállítási terek fölött rendelkezik - írja az MTI.

A beruházásban érdekelt, még egykoron Chaplin által alapított cégek megegyeztek a 40 millió frankos (10 milliárd forint) projekt finanszírozásról. A megállapodás alapján a befektetők kizárólagos jogot kaptak a nagy nevettető örökségének hasznosítására.

Yves Durand, a projekt kezdeményezője korábban elmondta, hogy több mint tizennégy évnyi tervezés után indult el a projekt. A múzeum kialakítását az építési engedélyekkel adódott gondok és a szomszédok panaszai késleltették. A szervezők évente 250-300 ezer látogatóra számítanak az intézményben.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
6 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.