2018-ra halasztották a Titanic II első útját

Csak 2018-ra készül el a tragikus balesetet szenvedett óceánjáró csaknem pontos mása. 2400 utast szállít majd, és még a közelébe sem megy az egykori tragédia helyszínének.

Az új hajó teljesen megegyezik az 1912 áprilisában jéghegynek ütközött és tragikus balesetet szenvedett luxus óceánjáróval, azzal a különbséggel, hogy a Titanic II négy méterrel szélesebb lesz, a hajótestestet hegesztik és nem pedig szegecselik, illetve több mentőcsónakkal szerelik majd fel. Nem úgy, mint az eredeti hajót, ahol az esztétikai szempontokat a biztonságnál fontosabbnak tekintették, számolt be az independent.co.uk.

A hajó 270 méter hosszú és 53 méter magas lesz, 9 emeletén 2400 utast tud majd fogadni 840 kabinjában. Lesz a fedélzetén uszoda, törökfürdő és fitneszterem. 900 fős személyzet áll az utasok rendelkezésére, akik első-, másod-, illetve harmadosztályú jegyek közül választhatnak. Az utasok a 1900-as évek elejének divatját idéző ruhákat is kapnak, hogy nagyobb élményben lehessen részük.

Az új Titanic természetesen már rendelkezik a legmodernebb műholdas, digitális navigációs és radarrendszerekkel, és minden olyan technológiával, amit egy 21. századi hajótól elvárhatunk, mondta James McDonald Palmer, a hajót építtető Blue Star Line cég marketing igazgatója.

A hajó első útja nem az eredeti útvonalat követi majd, hanem a kelet-kínai Csiangszuból indul Dubajba.

Az első Titanic az Atlanti-óceánon hajózott volna az angliai Southamptonból New Yorkba, de elsüllyedt a kanadai Newfoundland-tól 644 km-re délre 1912. április 14-én.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek