Friss kávéval kínálja utasait egy japán taxitársaság

A kilencszemélyes barista taxiba kávéfőzőt szereltek a sofőr ülése mellé. A taxis a helyi specialitásnak számító aritai porceláncsészékben kínálja az utasoknak a kávét. Az extra szolgáltatás ingyenes, és annyi kávét ihat a vendég, amennyit akar.

Az Arita Taxi által üzemeltetett járatokat turistacsoportok vagy helyiek vehetik igénybe a szagai repülőtér és Arita városa között.

A Japán délnyugati részén található Szaga prefektúrában a múlt hónap végén elindított szolgáltatás egyre népszerűbb az utasok körében. Az Arita Taxi tavaly január körül kereste meg a tervvel a helyi kereskedelmi kamarát és egy italgyártót, amikor azok eredeti aritai kávéscsészék készítését tervezgették - írja az MTI.

Japán a Travelón
Két évvel ezelőtti japán utunk után írtunk arról, hogy mit nem szabad kihagyni Japánban, mire kell ügyelni az eltérő illemszabályok miatt, és hogy milyen különlegességeket tud kóstolni az, aki nem szereti a szusit. Beszámoltunk meglepő japán szokásokról, és arról is, hogy ezek közül - saját bevallásuk szerint - olvasóink miket vennének szívesen át. Tavaly tavasszal pedig épp a cseresznyefák virágzásakor érkeztünk, és végig is jártuk a legnépszerűbb helyeket - ide kattintva ön is megnézheti ezeket.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek