» Távol

Mellekkel és tollakkal nyíltak meg a brazil karneválok

| | Nem érkezett még hozzászólás
Sao Pauolo utcáin és a Rio de Janeiró-i szambastadionban átvették a hatalmat a szambaiskolák, a meztelen csajok és a tollas, flitteres jelmezek. A karnevál idejére mindkét város hatalmas szabadtéri szórakozóhellyé változott.

A brazil utcákon minden évben ilyenkor a legmagasabb a szambázó meztelen testek és a vad kosztümök előfordulási aránya. Sao Paulo például szombaton kezdett öt napig tartó karneválozásba. Utcai felvonulások és bulik váltják egymást, hogy a szambaiskolák minél több helyen mutathassák be az egész évben erre a fiesztára begyakorolt koreográfiájukat.

Egy nappal hamarabb kezdődött a karnevál Rio de Janeiro-ban, amelynek első napján a város polgármestere, Eduardo Paes átadta a város kulcsait a karnevál uralkodói párjának a Momo királyának és királynőnek. Az ő feladatuk felvezetni a szambaiskolák hagyományos felvonulását. A program részei a délutáni és esti bulik, amelynek legjobbjait a Copacabana és az Ipanema partszakaszok környékén, illetve a Cinelândia téren kell keresni. A karnevál legnagyobb látványossága az elit szambaiskolák felvonulása mintegy négyezer táncossal együtt a Sambadrome-ban, a 700 méter hosszú, stadionszerű építményben. Rio de Janeiróban mintegy hetven szambaiskola működik, ezeket szigorú hierarchia alapján hat versengő osztályba sorolják. A három alacsonyabb minősítésű csoportba tartozó iskolák az utcán parádéznak, a legkiválóbbak pedig a Sambadrome-ban.

Az idei évi ünnepségek azonban a Zika-láz árnyékában telnek. Tíz nappal a  karnevál  kezdete előtt szúnyogirtást tartottak a riói Sambadrome-ban, a  brazil kormány emellett 400 ezer szociális juttatásban részesülő nőt lát el szúnyogriasztóval és a város lakosságát a vírus terjedéséről szóló, informatív röplapokkal. A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, ha kimennek a rendezvényekre, ne csókolózzanak. Ennek ellenére Brazília-szerte több százezren vettek részt a felvonulásokon, a szerdáig tartó karneválra pedig mintegy ötmillió embert várnak.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
7 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.