6200 km-t tesz meg egyben a világ leghosszabb buszjárata

A világ leghosszabb autóbuszjárata kezdte meg működését a hét végén a perui főváros, Lima és a brazíliai Rio de Janeiro között.

A Csendes- és az Atlanti-óceán közti 6200 kilométeres utat 102 óra alatt teszi meg az 56 férőhelyes emeletes busz, amelyre mindössze 57 500 forintnak megfelelő összegbe kerül a menetjegy, számolt be az MTI.

A világ egyik legizgalmasabb buszútja is egyben - rengeteg a látnivaló Fotó: Jtb Photo - UIG via Getty ImagesForrás: Travelo

 A buszon két sofőr teljesít szolgálatot, 4-4 óránként váltják egymást az Amazonas vidékén és az Andokon át vezető hosszú úton. Útközben mindössze napi két alkalommal tartanak étkezési és WC-szünetet a tankolásokon kívül.

A világ leghosszabb autóbuszjárata valójában úgy jött létre, hogy az eddig Lima és Sao Paulo közlekedő távolsági busz vonalát Rióig meghosszabbították.

A járatot üzemeltető Ormeno busztársaság szerint sehol másutt a világon nincs ilyen hosszú menetrendszerinti közvetlen autóbuszjárat, Dél-Amerikában eddig a Lima-Caracas és a Lima-Sao Paulo számított a leghosszabbnak.

Dél-Amerikában fejletlen a vasúthálózat, a repülőgép mellett az autóbusz a legfontosabb közlekedési eszköz.

Brazília és Peru között már évek óta létezik aszfaltozott út, a Transocéanica, ennek egy szakaszán járnak azok a buszok is, amelyek Machu Picchu világhírű inka romvároshoz viszik a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek