A Thor főszereplőjével csábítják a turistákat Ausztráliába

Chris Hemsworth, a Thor című szuperhősfilm világhírű ausztrál főszereplője lesz hazája turizmusának új arca - jelentette be pénteken az idegenforgalomért is felelős ausztrál miniszter, Richard Colbeck.

Eva Rinaldi / Wikipedia

 A 32 éves hírességet Ausztrália globális nagykövetévé nevezték ki az ország There's Nothing Like Australia elnevezésű marketing hadjáratának legutóbbi, még ebben a hónapban New Yorkban debütáló fejezetének részeként. Mint a miniszter fogalmazott, az, hogy sikerült megnyerni maguknak Chris Hemsworth-t, komoly haszonnal járhat az ausztrál turizmus számára, és segíthet tovább növelni az ország nemzetközi hírét, különösen az Egyesült Államokban.

A reklámkampánnyal elsősorban a vízi programok és élmények iránt érdeklődő külföldieket szeretnék megszólítani. Ausztrália több mint 30 ezer kilométernyi tengerparttal rendelkezik, valamint szintén gazdag érintetlen vízi útvonalakban.

Az Ausztráliába látogató turisták között jelenleg a negyedik helyen állnak az amerikaiak, 2015-ben novemberig több mint 595 ezer turista érkezett az Egyesült Államokból. Mindez jelenleg több mint 3,1 milliárd ausztrál dollár (mintegy 611 milliárd forint) bevételt jelent az ausztrál gazdaságnak évente - írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek