A szmogot is csökkenti az új sanghaji Disneyland

A kínai szárazföld első Disney-élményparkja június 16-án nyílik meg. A Shanghai Disney Resort miatt több mint 150 kiemelkedően környezetszennyezőnek minősített vállalatnak kell elköltöznie vagy bezárnia.

A modern szolgáltatóipar egyik legnagyobb, 5,5 milliárd dolláros (1600 milliárd forintos) kínai-külföldi vegyes beruházása várhatóan hatalmasat lendít a kelet-kínai metropolisz turisztikai forgalmán - vélik a projekt gazdái, az amerikai Walt Disney Co. és kínai partnere, a Shanghai Shendi Group. Számítások szerint évente 5 millióval nő majd Sanghaj Putung városrészben lévő repülőterének forgalma, számolt be az MTI. 

Fotó: Fang Zhe Xinhua / Eyevine / Northfoto

A Shanghai Disney Resort olyan új és különleges látványosságokat kínál majd, amelyek a világ öt hasonló létesítményének egyikében sem találhatók. Köztük lesz a Magic Kingdom hat különböző helyszíne, két szálloda, a Disneytown nevű óriás bevásárlóközpont, valamint a Wishing Star Park: egy rekreációs központ tóval, gyermekeknek és családoknak kínált programokkal és egy közel 900 fő befogadására alkalmas amfiteátrummal.

Külsőségeiben, a kínai hatóságok kívánságának megfelelően, számos kínai elemet hordoz majd és az effajta parkokban hagyományosan megjelenített elemek is nagyobbak, magasabbak lesznek. A belépőjegyek árát még nem közölték.

A hatalmas vállalkozás építkezései 2011-ben kezdődtek és mára befejeződtek, mostantól a működtetés előkészítése zajlik a megnyitóig. Az üzemeltetők célja, hogy a vendégek millióinak fogadására készen várják az érdeklődőket - közölték szerdai tájékoztatójukon. Elmondták azt is, hogy folytatódik az alkalmazottak felvétele és képzése.

Korábbi jelentések szerint a kínai Disney-élménypark miatt több mint 150 kiemelkedően környezetszennyezőnek minősített vállalat, üzem ítéltetett bezárásra vagy költözésre. A sanghaji városvezetés ugyanis arra is fel kívánja használni a Disney-projektet, hogy felgyorsítsa az ipari szerkezetváltást a térségben, és kiszorítsa a szomszédságból a környezetszennyező vállalkozásokat.

Az építés során különös figyelmet fordítottak a környezetbarát anyagok felhasználására, emellett az üzemeltetők is zöld technológiákat használnak. Az élményparkba egy 9,2 kilométer hosszú metróvonal vezet majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek