Márciusban újranyílik a japán Machu Picchu

Csaknem két és fél év után márciusban újra megnyitják a turisták előtt a japán Machu Picchuként emlegetett Takeda-vár központi részét, amelyet egy látogatót ért baleset után és az érdeklődők túl nagy terhet jelentő áradata miatt zártak le a 15. századi építményt felügyelő hatóságok.

  

Fotó: Getty Images

Aszago városa már megkezdte a létesítmény állagának és biztonságának javítását célzó munkálatok utolsó szakaszát, így hamarosan újból látogatható lesz a Hjogo prefektúrabeli vár, ahol 2013-ban szenvedett súlyos balesetet egy turista. A látogató leesett egy több száz éves kőfalról, amely alatt az esőzések miatt meglazult a talaj - írja az MTI.

A Takeda-várat a 15. század első felében kezdték építeni. Máig megmaradt kőfalai a 16. században épültek, a köveket megmunkálatlanul, eredeti méretükben és alakjukban használták fel. Utolsó ura halála után a földvár elhagyatottan állt, a 20. század második felében kezdték rendbe hozni, 2006-ban felkerült Japán száz legszebb kastélyának listájára.

A rom ennek ellenére évekig nem vonzott nagy tömegeket, de miután 2012-ben bemutattak egy részben ott forgatott filmet - amelyben a vár a híres perui inka fellegvárra emlékeztető körülmények között, sűrű felhőréteggel körülvéve látszik -, özönleni kezdtek az érdeklődők. A látogatók jelentősen megnövekedett száma miatt az emlékhely állaga romlani, a kőfal omladozni kezdett, a baleset után pedig lezárták a létesítmény központi részét.

Japán a Travelón
Két évvel ezelőtti japán utunk után írtunk arról, hogy mit nem szabad kihagyni Japánban, mire kell ügyelni az eltérő illemszabályok miatt, és hogy milyen különlegességeket tud kóstolni az, aki nem szereti a szusit. Beszámoltunk meglepő japán szokásokról, és arról is, hogy ezek közül - saját bevallásuk szerint - olvasóink miket vennének szívesen át. Tavaly tavasszal pedig épp a cseresznyefák virágzásakor érkeztünk, és végig is jártuk a legnépszerűbb helyeket - ide kattintva ön is megnézheti ezeket.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek