» Távol

400 méteres mélység felett húzódik a világ leghosszabb üvegpadlós függőhídja

| | Nem érkezett még hozzászólás
Elkészült a világ leghosszabb és legmagasabban húzódó üvegpadlós függőhídja a kínai Hunan tartományban, a Csangcsiacsie nemzeti parkban - számolt be a kínai online média csütörtökön.

A 400 méteres mélységű "kínai Grand Canyon" felett húzódó híd 430 méter hosszú, 6 méter széles. Állítólag itt található a világ legmagasabb átcsúszó drótkötélpályája és kötélugró platformja, írja az MTI.

A két szikla között feszülő hidat 2016 május elsején a turisták millióit mozgásba hozó jövő májusi aranyhét kezdetekor nyitják meg a nagyközönség számára.

Fotó: ChinaFotoPress via Getty Images

Csen Cse-tung, a park üzemeltetéséért felelős vállalat szakembere elmondta, hogy a hídszerkezetet csaknem száz biztonsági tesztnek vetették alá, hogy bizonyosságot szerezzenek róla: kibírja csaknem 800 ember súlyát. Tesztelték, hogy bírja a széllökéseket, a földrengést és a hőmérséklet-változást.

A híd rezgésének ellensúlyozására több mint 70 üveggömböt is kihelyeztek - közölte a projekt főmérnöke. Korábbi híradások szerint a híd megépítésére körülbelül 250 millió jüant (11 milliárd forint) költöttek, s megtervezésében élenjáró szerepe volt Haim Dotan izraeli mérnöknek, aki a 2010-es sanghaji expón az izraeli pavilont is tervezte. Hunan tartományban nem ez az első üveghíd.

Az előzőt, amely 180 méter hosszan vezet egy másik kanyon felett, szeptemberben nyitották meg, egy régi fapadlózatú hidat alakítottak üvegpadlóssá. A szerkezet 300 méter hosszú és 180 méter magasságban húzódik. Acélkeretes üvegpaneljein állítólag ugrálni is lehet.

Az októberi nemzeti ünnepi turistaszezonban volt olyan nap, hogy 20 ezres tömeg kereste fel, komoly "forgalmi dugókat" okozva rajta, ezért biztonsági okokból rövid időn belül 10 ezer főre korlátozták a látogatók napi számát.

Az üveghidak növekvő népszerűségét jelzi, hogy idén átadtak egy üvegpadlós turistautat a Jüntaj-hegyi parkban, Honan tartományban is. A több mint ezer méter magasságban épült út első szakasza 260 méter hosszúságban kerüli meg a sziklafalat. Használatba vétele után nem sokkal ideiglenesen le kellett zárni egyik üvegtáblájának repedései miatt. A repedés egy háromrétegű, 2,7 centiméter vastag üvegtábla legfelső rétegén történt, ezért nem volt közvetlen életveszély. Egy üvegtábla négyzetméterenként 800 kg terhelést bír el.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
zitary új galériát hozott létre
Agung vulkán
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.