Párizsi terror: forródrót az utazási irodáknál

Rengeteg érdeklődő telefont kapnak az utazási irodák, vannak lemondások, de azok nem számottevőek - ezt Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke.

 

Molnár Judit a Világgazdaságnak nyilatkozva azt is hangsúlyozta, hogy az üzleti utazásoknál a lemondás fel sem merül igazán, a terrorcselekmények a szabadidős célú utazásoknál hoznak visszaesést, de ez is átmeneti jelenség.

„Sajnos az utazók kénytelenek egyre inkább hozzászokni a hasonló eseményekhez, és a foglalások néhány hetes visszaesés után növekedésnek indulnak. Sokan használják ki azt is, hogy az árak ilyen időszakban visszaesnek egy kicsit, így a forgalomban alig érezhető változás" – utalt a 2004-es madridi, a 2005-ös londoni támadások, illetve az idei egyiptomi és tunéziai terrorakciók tapasztalataira a szakértő.

Tegnap már kinyitottak a francia főváros nevezetességei, a megszigorított ellenőrzéseken túl más kellemetlenségre nem kellett számítaniuk a világváros látogatóinak. Párizs a világ legnagyobb turisztikai központja, tavaly 22,4 millió vendég érkezett a régió szállodáiba, közülük 15,4 millió volt külföldi - írja a Világgazdaság.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek