Első útjára indult a legújabb gigantikus luxus óceánjáró

Elindult első útjára a világ ötödik legnagyobb óceánjáró hajója, a 164 ezer tonnás Norwegian Escape. Keresztapja egy rapper lesz, a bulira pedig Miamiban kerül sor.

A monstrum a németországi Papenburgból úszott ki, első kétnapos útjának célja Southampton volt, írja az usatoday.com. Innen Miamiba indul majd tovább, ahol november 9-én egy rendhagyó névadó partit rendeznek a tiszteletére.

Bár a hagyományok szerint a hajókat mindig nők nevezik el, most Armando Christian Pérez, művésznevén Pitbull vállalta a megtisztelő feladatot.

Első útjára indult az EscapeGaléria: Norvegian EscapeFotó: Norvegian Cruise Line

A 325 méter hosszú Escape a Norwegian flottájának 14. hajója. 17 hónapig készült, és a világ ötödik legnagyobb utasszállító hajója, csak a Royal Caribbean négy legutóbb gyártott hajója előzi meg méretben.

Fedélzetén 12 úszómedence, 21 bár, egy hatalmas spa, négy vízi csúszda, egy mini golfpálya, egy szabványos méretű kosárlabdapálya és egy éttermekkel szegélyezett sétány szolgálja 5000 utasának kényelmét, ezenkívül egy bölcsődét is kialakítottak a legkisebb vendégek részére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek