» Távol

Itália szerelmesei adakozzatok!

| | Nem érkezett még hozzászólás
Itália szerelmeseinek felajánlásait várja egy új kezdeményezés, amely a közösségi finanszírozás eszközével is szeretne hozzájárulni Olaszország pusztuló műemlékeinek megmentéséhez. Bárki bármekkora összeget adományozhat, bárhol is legyen a világban.

A LoveItaly kezdeményezői szerint az új technológiák segítségével szerte a földkerekségről akár milliók küldhetnek kisebb-nagyobb összegeket egy-egy projekt céljára, a felajánlásokat a loveitaly.org internetes platformon várják - írja az MTI. 

Fotó: loveitaly.org

Két eurót kérnek

A kezdeményezés elindítói - különböző tudományágak szakértői - olyan kisebb restaurálásokat végeztetnék el közösségi finanszírozásból, amelyekre már nem jut sem figyelem, sem pénz, és amelyeket nem kell megpályáztatni. A LoveItaly arra kéri az embereket szerte a világban, hogy tegyenek legkevesebb 2 euró felajánlást, ha ők is azt szeretnék, hogy Olaszország kulturális öröksége fennmaradjon a jövő generációk számára is. Mint mondták, "nemzetközi mozgalmat" akarnak indítani, hiszen "szerte a világban sokan vannak, akik imádják Itáliát". A projektek végrehajtásában a kezdeményezők szorosan együtt akarnak működni fiatal egyetemi hallgatókkal és kreatív vállalkozókkal, hogy a kulturális örökségről való gondoskodás új, hatékony módját alkalmazzák.

Olaszország nem gazdálkodik jól kulturális örökségével - mondta a keddi bemutatkozó sajtótájékoztatón az új egyesület elnöke, Richard Hodges, a Római Amerikai Egyetem régészprofesszora. Hodges szerint "Itália kőolaja a kulturális öröksége, de az ország még nem ébredt rá ennek az erőforrásnak a jelentőségére". A professzor szerint főleg pénzzel és a fiatalok bevonásával lehetne jobban hasznosítani ezt a nagy kincset.

65 ezer euróra lenne szükségük

Noha Olaszország rendelkezik a legtöbb világörökségi helyszínnel, Itália csak évi 48 millió turistát fogad, míg Franciaország 84 milliót. A világ legtöbb látogatót vonzó városainak listáján Róma csak a tizenkettedik, miközben a műemlékkel alig rendelkező Frankfurt a nyolcadik - mutattak rá a kezdeményezők. A LoveItaly tervezett projektjei élén a pompeji Kentaur-ház pompás, ámde omladozó hálószobájának renoválása áll, amely a régészek szerint 53 ezer euróba kerül. Második projektként 12 ezer euróért újítanának fel egy Neptunuszt ábrázoló császárkori szarkofágot.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
13 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
13 órája
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
5 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.