Turistacsalogató múzeum nyílik a kairói reptéren

Egyiptom történetét bemutató aprócska múzeumot nyit a hónap végén a Kairói Nemzetközi Repülőtéren az észak-afrikai ország régiségügyi minisztériuma.

A turistacsalogatónak szánt múzeum a repülőtér 3-as termináljának tranzitcsarnokában fogja megnyitni a kapuit. A minisztérium múzeumokkal foglalkozó részlegének vezetője szerint az érdeklődők 38 gondosan összeválogatott műtárgyon keresztül ismerkedhetnek meg az ország lenyűgöző történelmével.

A kiállított tárgyak az ókori egyiptomiak mindennapjairól és hiedelmeiről mesélnek. Az iszlám korszakot egyebek közt csillárok és a Korán egy példánya, a kopt korszakot vallási rituálékat megörökítő tárgyak és kopt nyelven írt kéziratok jelentik meg. Az aprócska tárlaton a Biblia egy példánya is helyet kapott - írja az MTI az al-Ahram egyiptomi napilap honlapja alapján.

Salah szerint a reptéri múzeum nemcsak az Egyiptomba látogató turisták, hanem az átutazók megszólítására is szolgál. A külföldiek három dollárért (812 forint), az egyiptomiak 25 egyiptomi fontért válthatnak belépőt a múzeumba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek