» Távol

Jövőre drágább lesz az Akropolisz

| | Nem érkezett még hozzászólás
Jelentősen emelkednek jövőre a műemléki helyszínekre szóló belépőjegyek árai Görögországban, miután az ország központi régészeti tanácsa kedden jóváhagyta a kulturális minisztérium vonatkozó javaslatát.

A legmagasabb jegyárakat az athéni Akropolisznál és a Kréta szigetén található Knósszosznál kell fizetnie a látogatóknak, írja az MTI. A világhíres Parthenonnak is otthont adó fővárosi helyszín esetében 12 euróról 20 euróra, azaz 6200 forintra nő a normál belépőjegyek ára személyeként, míg a knósszoszi palota romjait a jelenlegi 6 euró helyett 15 euróért (4600 forint) lehet megtekinteni 2015 január elsejétől - írja a New Greek TV internetes portál.

Fotó: Kostas Tsironis - Getty / Europress

Az epidauroszi Aszklépiosz szentély bejárásáért 6 euró helyett 12 eurót (3700 forint) kell fizetnie a turistáknak, míg az ókori Mükéné romjait és múzeumát a jelenlegi 8 euró helyett szintén 12 euróért lehet meglátogatni jövőre.

Az athéni agorát és az ókori Korinthosz romjait 8 euróért (2400 forint) láthatják az érdeklődők, a legnagyobb görögországi gyűjtemények megtekintéséhez - mint amilyen az athéni Nemzeti Régészeti Múzeum és az Irakliói Régészeti Múzeum - 10 eurót (3100 forint) kell majd fizetni személyenként.

Több műemléki helyszín esetében, mint például Marathon, a Peloponnészoszi-félszigeten fekvő Nemea, a korinthoszi fellegvár és az attikai Amphiareion, nem nőnek jelentősen a jegyárak.

A látogatói számokra alapozott jegyáremelés mellett a központi régészeti tanács jóváhagyta azt is, hogy a téli szezon alatt a látogatók fél áron válthassanak jegyet a múzeumokba és régészeti lelőhelyekre - mondta el a kulturális minisztérium munkatársa, Maria Vlaziki-Andreadaki. A téli szezonba tartozó hónapok első vasárnapjain továbbra is ingyenes marad a belépés a műemléki helyszínekre.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.