A Bulgari fizeti a Spanyol lépcső felújítását

Megkezdődött az egyik legnépszerűbb római látnivaló, a Spanyol lépcső felújítása, amelyet a Bulgari ékszerház finanszíroz 1,5 millió euróval (hozzávetőleg 470 millió forinttal).

 A restaurálás után új fényben fog ragyogni a Róma és Olaszország egyik jelképének számító lépcső - mondta Ignazio Marino főpolgármester a munkálatok szerdai megkezdése alkalmából tartott sajtóeseményen, írja az MTI.

Fotó: John Greim /Getty Images


A monumentális lépcsősort, amely Róma egyik legelegánsabb közterét, a híres Piazza di Spagnát köti össze a magaslat tetején trónoló Trinitá dei Monti templommal, legutóbb 20 éve újították fel.

Az újabb renoválás alkalmával alaposan megtisztítják a 138 fokból álló lépcsőt, kitépik a résekből kinőtt gazt, kijavítják a márvány hibáit, új világítást és kamerás megfigyelőrendszert szerelnek fel.

A felújítást várhatóan 2016 tavaszára fejezik be, addig a turisták nem használhatják Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsőjét, bár a magasban egy emelvényről megtekinthetik az ott folyó munkálatokat.

A Francesco De Sanctis által tervezett, 1723 és 1726 között épült lépcső olaszul a Trinitá dei Monti nevet viseli, de a külföldiek csak Spanyol lépcsőként emlegetik, mert a Spanyolország térről indul, ahol valaha a vatikáni spanyol nagykövetség állt.

A főleg ékszereiről ismert Bulgari divatház még 2014-ben, alapításának 130. évfordulója alkalmából ígérte meg a Spanyol lépcső felújítását, és bár azóta a LVMH francia vállalatcsoport része lett, vállalta a felújítás költségeit. A cég közleménye szerint a lépcső központi helyet tölt be saját történetében is, mivel az alapító, Sotirio Bulgari a szomszédos Sistina utcában nyitotta meg első üzletét 1884-ben, és az jelenleg is a közelben, a Condotti bevásárlóutcában működik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek