» Távol

Ezek a világ legszebb nagyvárosi parkjai

| | Nem érkezett még hozzászólás
Nemcsak gyönyörűek, hanem számos más nevezetességnek is otthont adnak. Tudta, hogy Amszterdam híres parkjában az is legális, ami máshol nem?

Egy város meglátogatása jó, ha nem merül ki a múzeumok, kávézók, bevásárlóközpontok végigjárásában, az összképhez a gyönyörű parkok is hozzátartoznak. Arról nem is beszélve, hogy mennyire jól esik egy kis lazítás a szabadban a nyüzsgés után.

A legszebb belvárosi parkok következnek, a lifefoodtravel.com összeállítása alapján.

Ueno Park, Tokió

A világ leglátogatottabb városi parkja, évente 10 millióan keresik fel. Számos múzeum és templom található a parkban, ami természetesen a cseresznyevirágzás idején a leggyönyörűbb. A Shinobazu tó számos festményen szerepel.

Vondelpark, Amszterdam

A hetvenes években ez volt a hippik egyik kedvenc találkozóhelye, a 43 hektáros park legutóbbi felújítását 2010-ben fejezték be. Ez az a park, ahol sötétedés után legális az összebújás, és az sem probléma, ha a napozó hölgyek nem hordanak bikinifelsőt, nudizni viszont tilos.

Hyde Park, London

Területe 140 hektár a szomszédos Kensington Gardens nélkül. Itt található Speakers' Corner, ahol bárki (szinte) bármiről beszélhet, Diana emlékszökőkútja, és a "fordítva növő fa" is, ami tulajdonképpen egy szomorúbükk (Fagus sylvatica pendula). A legnépszerűbb program a barátságos mókusok etetése.

Griffith Park, Los Angeles

Los Angeles gyönyörű parkja számos másik nevezetesség helyszíne. Itt található például a Griffith Observatory, az ókori görög amfiteátrumok mintájára épült Görög színház, a város állatkertje és a Travel Town múzeum, ahol régi mozdonyokat és vasúti kocsikat lehet megcsodálni. A park 1935-ös megnyitása óta ingyenes.

Central Park, New York

Természetesnek tűnik, pedig a 340 hektáros park valójában gondos tervezés eredménye. A mesterséges tavak, korcsolyapályák, vadaspark, sportolásra használható füves területek és játszóterek mellett a parkot körülvevő 10 km hosszú út is népszerű. Hétvégén és este 7 után az autóforgalom be van tiltva.

Güell Park, Barcelona

Barcelona egyik legnyugisabb helye, ha van egyáltalán ilyen a katalán fővárosban. A 17 hektáros városi park Antoni Gaudí tervei alapján épült 1900 és 1914 között és az UNESCO Világörökség részét képezi. A kert névadója, Eusebi de Güell eredetileg egy parkos kertvárosi városrészt szeretett volna kialakítani, de csak két épület készült el. A park 1926 óta látogatható.

Villa Doria Pamphili, Róma

A 17.századi villa parkja tökéletes búvóhely, ha besokalltunk a turistákról és Róma - egyébként imádnivaló - káoszától.

Jardin du Luxembourg Park, Párizs

A 23 hektáros, 17. században alapított parkban sétálni felér egy időutazással. A fő vonzerejét a gyönyörű virágágyások és a Medici-szökőkút jelentik.

Ibirapuera, São Paulo

A város 400. születésnapja alkalmából alakították ki 1954-ben. A lenyűgöző építészeti alkotások, múzeumok mellett természetesen focipályák is vannak a területén.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
15 órája
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
5 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.