A tavalyi csillagok száma hárommal nőtt, ezzel rekordszámú, 76 Michelin-csillaga lett a New York-i éttermeknek.
A New York-i étteremkalauz csütörtökön megjelent 11. kiadása szerint nagyon változatos konyhákat jutalmazott a szakácsművészetet elismerő Michelin-stábja.
A Michelin 24 ország éttermeit osztályozza, a kiosztott csillagokat világszerte a minőség biztosítékaként ismerik el.
Az éttermi kalauz a legkiemelkedőbb konyhákat díjazó maximális, három csillaggal ugyanazt a hat éttermet jelölte New Yorkban, mint tavaly: Manhattanben az Eleven Madison Park, a Jean-Georges, a Le Bernardin, a Masa és a Per Se lett a legjobb, a Chef's Table at Brooklyn Fare pedig Brooklynban vitte el a pálmát.
Két csillaggal idén tíz éttermet jelöltek, eggyel többet, mint tavaly. Az új kétcsillagos a Modern Művészetek Múzeumához tartozó The Modern lett a kalauz szerint.
Az egycsillagos kategóriában 60 New York-i étterem szerepel, kettővel több, mint egy éve. A kiválónak minősített konyhák között található egy maroknyi japán, köztük a Cagen és a Hirohisa étterem. Növekszik a Manhattanen kívül izgalmas kulináris élvezeteket kínáló vendéglők száma is. Michael Ellis, a Michelin Guides nemzetközi igazgatója különösen Brooklyn és Queens csúcsminőséget felszolgáló éttermeire hívta fel a figyelmet.