Nem kényelmes a félmilliós luxus űrlakosztály

Az elképesztő belső terekkel rendelkező Kameha Grand Zürich legújabb lakosztálya az űrbe repíti a vendégeket. A tervezésnél a kényelem nem volt szempont.

 A 115 négyzetméteres Space Suite olyan extrákkal rendelkezik, mint a a zéró gravitációs ágy, ami úgy néz ki, mintha lebegne a padló felett, vagy a gőzfürdő, amiből a világegyetemre nyílik "kilátás". A szobát témába vágó könyvekkel és filmekkel is felszerelték, és élő közvetítést biztosítanak a Nemzetközi Űrállomásról, írja a cnn.com.

A lakosztályt Michael Nijjar német designer tervezte, aki maga is arra gyúr, hogy feljusson az űrbe a Virgin Atlantic fedélzetén.

 

Nézegessen képeket az extrém belső terekről!
Galéria: Kameha Grand Hotel
Fotó: Marcel Wanders / Kameha Grand Zürich

A különleges lakosztály a sok extra mellett azonban bizonyos szempontból az átlagos szobák alatt teljesít: nem kényelmes. "Nem az volt a szándékom, hogy egy kényelmes szobát tervezzek" - mondta Nijjar. "Ez inkább arról szól, hogy egy immerzív környezetet teremtsek, ahol a vendégek úgy érezhetik magukat, mint egy űrállomás fedélzetén".

Ehhez a tervező teljesen szabad kezet kapott, a szálloda mindössze annyit kért, hogy a szobában legyen ágy és WC.

Mindez éjszakánként 2000 dollárba, azaz 553 ezer forintba kerül, igaz, ezért a pénzért a vendégek egy órát eltölthetnek egy Airbus 320-as repülőgépszimulátorban, és kapnak egy példányt a lakosztályt tervezőjének dedikált könyvéből. Arra is van lehetőség, hogy meglátogassák a designert berlini irodájában - talán azért, hogy személyesen mondják el neki, megérte-e az élmény a csillagászati árat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek