Épül a világ legnagyobb átlátszó kupolájú bárja

A világ legnagyobb átlátszó kupolájú bárját építik fel a lélegzetelállító kőerdejéről híres kínai Csangcsiacsie városban, Hunan tartományban.

A 21 ezer négyzetméter alapterületű, akár 3800 vendég befogadására is képes Cloud Top Bar és egy sor más hasonló vendéglátóipari létesítmény egy övezetben való felépítéséről szerdán írt alá 528 millió jüan (23,3 milliárd) forint összegű szerződést a város önkormányzata és a Hunan Datong Investment Co. Ltd. befektető - írja az MTI.

A bárövezet központi létesítménye olyan lesz, mint egy repülő csészealj, amelynek 44 méter átmérőjű átlátszó kupolája a jövőből kínál ízelítőt az iszogató vendégeknek fényeffektusokkal, hologramos vetítésekkel és robotpincérekkel - közölte Csien Jao-lung a befektető cég elnöke. Csangcsiacsie alpolgármestere, Kung Min-han szerint a 2016 júliusában megnyíló "Felhőtetejű Bár" segít nemzetközi turisztikai célponttá fejleszteni városát.

A város melletti nemzeti park erdőszerűen égbe törő kőszikláiról készült fotók ihlették az Avatar című hollywoodi szuperprodukció díszleteit. A nagysikerű animációs film tiszteletére hivatalosan is Avatar Hallelujának nevezték el a hegyormok egyikét, az addig a Déli Égbolt oszlopának hívott, 1080 méteres sziklát. A gigantikus bár elkészültével immár nemcsak természeti, hanem ember alkotta csodákban is gyönyörködhetnek a turisták Csangcsiacsiéban - állapította meg a Hszinhua hírügynökség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek