Sárga vízesés, kungfu-templom, füves sztyeppe: kínai est Budapesten

Budapesten, az InterContinental hotel báltermében mutatkozott be a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal a magyar turisztikai szakma előtt, az eseményen a Travelo is jelen volt.

A szeptember 24-én tartott, Szépséges Kína – A Sárga-folyó című rendezvényen felszólalt Du Jiang, a Kínai Turisztikai Hivatal alelnöke, Duan Jielong a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete, valamint Ruszinkó Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára is.

Előadás a Sárga-folyóról
Galéria: Kínai est Budapesten
Forrás: Travelo

Többek között elhangzott, hogy a 2016-os budapesti Utazás Kiállítás díszvendége Kína lesz. Illetve, hogy a két ország lakói a Peking-Budapest-Minszk körjáratnak köszönhetően – melyről korábbi élménybeszámolónkat itt olvashatja – május óta még könnyebben eljuthatnak egymáshoz. Aztán szó volt a 72 órás vízum bevezetéséről is, amely szintén jelentős könnyítésnek számít az utazásban. A beszámolókból kiderül, hogy az új járat és a vízumtípusok sikere a vendégérkezések számában is megmutatkozik.

A beszédeket követően a Sárga-folyó környékén található látnivalókról hallgathattunk rövid előadást. Olyan különlegességek találhatók a kínai civilizáció bölcsőjének tartott folyó mentén, mint Belső-Mongólia érintetlen füves sztyeppéi, a sárga színű Hukou-vízesés, a világörökségi védettség alatt álló ősi város, Pingyao, a különleges, hatalmas sziklából kifaragott Buddhákról nevezetes barlangok, vagy éppen a Shaolin templom, ahonnan a kungfu származik. Érdemes tehát nem csak a klasszikus Peking-Sanghaj tengelyben gondolkodni, ha már ilyen messzire elutazik az ember.

Ízelítőül néhány kép erről a különleges környékről:

Pingyao
Galéria: Kínai est Budapesten
Fotó: Lukas Hlavac / Northfoto
A sárga vízesés
Galéria: Kínai est Budapesten
Fotó: Leruswing / Wikipedia
Belső-Mongólia
Galéria: Kínai est Budapesten
Fotó: Northfoto
Shaolin-szerzetesek
Galéria: Kínai est Budapesten
Fotó: Bigpeteb / Wikipedia
Sárga-folyó, sárga virágok
Galéria: Kínai est Budapesten
Fotó: Northfoto
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek