Szívás lesz turistabusszal érkezni Rómába

200-ról 1000 euróra (62 ezerről 310 ezer forintra) emelnék a Róma belvárosába való beutazás illetékét a turistabuszok számára.

Stefano Esposito közlekedési tanácsnok szóvivője hétfőn elmondta, hogy a városvezetés a következő két héten belül hoz döntést, írja az MTI.

 

Fotó: travelo.hu

Az intézkedéssel a december 8-án kezdődő különleges szentév okozta túlterheltség ellen akarják védeni a belvárost.

Esposito szerint 2014-ben 90 ezer turistabusz érkezett Róma központjába, a szentévben 170 ezer látogatóra számítanak. "Ha naponta csak 200 eurót kellene fizetni, az hatalmas csáberővel bírna" - fogalmazott Esposito, aki szerint az óvároson kívül alakítanának ki parkolókat a buszok számára.

Az elmúlt héten a német buszos szakma már riadót fújt, Wolfgang Steinbrück, a Német Buszvállalatok Szövetségének elnöke szerint "példátlanul botrányos" és az európai buszosok számára elfogadhatatlan a terv.

Ferenc pápa márciusban jelentette be az irgalmasságnak szentelt rendkívüli szentévet. Mint később kiderült, a Vatikán az olasz kormánnyal sem egyeztetett előzetesen erről. A szentév a Szent Péter-bazilika szent kapujának megnyitásával kezdődik idén decemberben, és 2016. november 20-ig tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek