Megint egy budapesti hotel a világ legjobbjai között

És megint ugyanaz, mint amelyről az elmúlt években többször is lehetett olvasni. A Gresham Palota ugyanis ismét bekerült a világ öt legjobb szállodája közé, amelynek listavezetője idén a cowboy-életérzést kínáló montanai Triple Creek Ranch.

Tegnap a világ legnépszerűbb múzeumairól írtunk itt a Travelón, ezúttal azonban egy olyan harmincas listát mutatunk be, amelyre a világ legjobbjait válogatta össze a Business Insider magazin - mégpedig olyan vezető utazási portálok minősítései alapján, mint a Condé Nast Traveler vagy a TripAdvisor.

4-5. Castello di Casole
Galéria: Megint egy magyar a világ legjobbjai között
Fotó: Castello di Casole

Addig viszonyították egymáshoz és hasonlították össze a listákon található szállodák szolgáltatásait, elhelyezkedését és népszerűségét, hogy a TOP5-be bekerült a budapesti Gresham Palota is - igaz, holtversenyben a sienai Castello di Casole hotellel. Előbbiről utoljára januárban írtunk, amikor a TripAdvisor felhasználói szerint a világ negyedik és egyben Európa legjobb szállodájának választották a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace-t. És ezek szerint a világ utazói azóta is odavannak a személyzetéért, a szobáiért és az elhelyezkedéséért. 

4-5. Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, amelyért a világ utazói még rajonganak a személyzete, a szobái és az elhelyezkedése miatt
Galéria: Megint egy magyar a világ legjobbjai között
Fotó: Tomas Opitz Photography / Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Ez a hotelünk került tehát a ranglista azonos helyére a toszkán dombvidék egyik legszebb felújított kastélyával, amely még a tizedik században épült, és amelynek hangulatát a spa és wellness-részlegével együtt is sikerült a mai napig megőriznie. A Castello di Casole birtoka híres a körülötte elterülő 88 holdas szőlészetéről is. 

3. Nayara Hotel Spa & Gardens
Galéria: Megint egy magyar a világ legjobbjai között
Fotó: Nayara Hotel Spa & Gardens

A lista harmadik helyezettjén mi sem lepődtünk meg, az Arenal Nayara Hotel-t a világ legromantikusabb helyeit felsorakoztató listákon szokták emlegetni. A buja esőerdő közepén található szálloda az idilli pillanatoknak ugyanis a tágas szobákhoz tartozó privát kertekkel, az azokban található kültéri zuhanyzókkal, és a tényleg minden igényt kielégítő spa részlegével szolgál hátteréül. Sőt, a szállodának annyira fontosak a szerelmes párok, hogy külön "romance concierge" is dolgozik itt, aki azon van, hogy minél romantikusabb tippekkel szolgálhasson a náluk megszálló vendégeknek. 

2. Singita Sabi Sand
Galéria: Megint egy magyar a világ legjobbjai között
Fotó: Singita

Aztán a világ második legjobb hoteljének számít a Kruger Nemzeti Park szomszédságában található Singita Sabi Sand apartman-hálózat, amely a dél-afrikai szavannák vadvilágának panorámáját kínálja öt csillagos luxus körülmények között minden bútorával, burkolatával és a buja erdőre néző kinti medencéjével együtt. 

1. Triple Creek Ranch hotel
Galéria: Megint egy magyar a világ legjobbjai között
Fotó: Triple Creek Ranch, A Montana Hideaway

A Business Insider szerkesztőségétől azonban mégiscsak az a montanai hegyvidékes területű Darby városában található Triple Creek Ranch hotel kapta a legtöbb pontot, amely kizárólag felnőtt vendégekre és a klasszikus cowboy-életérzésre épít, így aztán éppúgy kínál lovaglási lehetőséget, mint kalapban és kendőben a szarvasmarha csordák hajtásának élményét, télen ráadásul kutyaszános túrázással egybekötve. A hotel 800 dolláért kínálja legolcsóbb szobáit, de szinte mindegyikhez jár egy egészen hatalmas fürdőkád és egy fatüzelésű kandalló. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek