A világ leghíresebb játékait és megálmodóit bemutató kiállítás nyílik

Egy új nagyszabású tárlat együtt mutatja be a világ leghíresebb játékait és megálmodóikat a New York állambeli The Strong múzeumban.

Fotó: museumofplay.org

A négymillió dollárból megvalósult kiállításon az amerikai Játék Hírességek Csarnokának büszkeségeivel, köztük a legutóbb beiktatott Rubik-kockával, buborékfújóval és apró zöld játékkatonákkal, valamint a Játékipari Hírességek Csarnokának tagjaival, mások mellett a frizbi mögött álló Wham-O cég alapítóival ismerkedhetnek meg a látogatók.

A New York állambeli Rochesterben működő múzeum reményei szerint a két hírességek csarnokát kombináló kiállítással, amely szombaton nyitja meg kapuit, 40 ezerrel több látogatót fognak vonzani évente. A 465 négyzetméteren elterülő interaktív tárlaton egyebek közt hatalmas buboréktoronnyal és mágneses rajztáblával találkozhatnak a látogatók, miközben érdekes információkat tudhatnak meg a játékokról és azok megálmodóiról.

Az 1998-ban alapított Játék Hírességek Csarnokába évről évre új játékokat vesznek fel, mostanáig pontosan 56-ot. A Játékipari Hírességek Csarnokába, amelyet 1985-ben hívott életre a Játékipari Egyesület, évente nagyjából két alkotót iktatnak be, ezidáig 71-et. Az egyesület elnöke, Steve Pasierb szerint a Játékipari Hírességek Csarnokának évek óta nem volt saját helye, így a The Strong - amely már évek óta a Játék Hírességek Csarnokának otthona - ésszerű választásnak tűnt. Az illetékesek szerint az összevonás ellenére mindkét csarnok önállóan folytatja tovább a tagfelvételt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek