Amint megnézi ezt a drónvideót, egyből Izlandra vágyik

Amint megnézi ezt a drónvideót, egyből Izlandra vágyik

Több mint egy héten keresztül túrázta végig a Michigan államban működő Blue Racer Productions alkotói csapata Izlandot, amely egyébként többségében esküvők mozgófilmes megörökítésére szakosodott. Ezúttal azonban magaslati videózásra vágytak. Így aztán egy hirtelen ötletből született túrájuk során a szigetország legizgalmasabb tájait fedezhették fel: gyönyörű tengerpart-szakaszokon jártak, gleccsereket, gejzíreket, hegyeket és vízeséseket fotóztak - írja a beautiful-lands.com

Mindeközben folyamatosan drónokkal forgattak, aminek egy olyan mozgókép sorozat lett az eredménye, amelyet eddig valószínűleg tényleg csak a madarak láthattak felülről. A videón látható a Skógafoss vízesés, a festői szépségű Reynisfjara Beach, a Skaftafell Nemzetil Park, és a csak nyáron megközelíthető Askja rétegvulkán, amelynek területét régen az Apollo-program során az űrhajósok kiképzésére használták, mert azt feltételezték, hogy az itteni körülmények nagyon hasonlítanak a Holdon tapasztalhatóhoz.

De a felvételeken elképesztő képkockák láthatók az állandó jégpáncéllal borított Skaftafellsjökull gleccserről, amely Izland egyik leglátványosabb vulkánja, és szép felvételek készültek Európa leghatalmasabbnak tartott Dettifoss vízesésről is. Aztán láthatjuk a turisták kedvenc vízesését Gulfosst, és a mindössze ezerlakosú kisvárost, Eskifjordurt - utalva arra, hogy bizony szerencsés emberek azok, akik ezen gyönyörű szigeten élhetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek